Και από ίδια έσοδα οι πληρωμές εφημεριών στα νοσοκομεία

Ζητήματα εφημεριών, υπερωριών κλπ, ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία της χώρας επιλύει – μεταξύ άλλων – τροπολογία που κατέθεσε, στο νομοσχέδιο για τις βοσκήσιμες γαίες, και εισηγήθηκε στην Ολομέλεια ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

Με την τροπολογία δίνεται η δυνατότητα στους διοικητές των ΔΥΠΕ να κατανέμουν και να ανακατανέμουν τις εγκεκριμένες πιστώσεις μεταξύ των νοσοκομείων της εποπτείας τους βάσει των αναγκών τους και των πραγματοποιημένων εφημεριών, υπερωριών, εξαιρέσιμων και νυχτερινών.

Ακόμη, δίνεται η δυνατότητα σε πολλά νοσοκομεία – που λόγω των περικοπών των περασμένων ετών δεν φτάνουν τα χρήματα για την πληρωμή τακτικών εφημεριών, υπερωριών, νυχτερινών, εξαιρέσιμων – να πληρώνουν τώρα τις τακτικές εφημερίες υπερωρίες και από ίδια έσοδα. Έτσι, όπως ανέφερε ο κ. Πολάκης – δίνεται η δυνατότητα να διατίθενται συμπληρωματικά, πέραν των εγκεκριμένων πιστώσεων, τα ποσά αυτά ώστε να μπορούν τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας προκαταβολικά να πληρώνουν τις τακτικές εφημερίες και τις υπερωρίες του προσωπικού.

Ακόμη, νομοθετείται η δυνατότητα να προσλαμβάνονται με ορίζοντα τριών χρόνων οι γιατροί που προσλαμβάνονται ως επικουρικοί σε μονάδες εντατικής, σε μονάδες νεογνών, μεταμοσχεύσεων, ΕΚΑΒ, Κέντρο Δηλητηριάσεων, μονάδες Ψυχικής Υγείας, Μονάδες τεχνητού νεφρού κλπ.

Εξάλλου, παρατείνεται η λειτουργία της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας κατά ένα έτος μέχρι να ολοκληρωθεί ο Οργανισμός.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα