Και εγένετο… επένδυση!

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΑ 14 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ

Και με την κυβερνητική βούλα –εν προκειμένω την επίσημη ανακοίνωση από τον υπουργό Επικρατείας, Αλέκο Φλαμπουράρη– μπαίνει τέλος στο σίριαλ της επένδυσης της Fraport Greece στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας.

Όπως έγινε γνωστό εντός των επόμενων 15 ημερών και πάντως πριν από το Πάσχα, θα έχουν ολοκληρωθεί και τα τυπικά του deal και το ελληνικό δημόσιο θα έχει εισπράξει 1,233 δισ. ευρώ.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος η Διυπουργική Επιτροπής, Αλ. Φλαμπουράρης δεν παρέλειψε να δώσει πολιτική διάσταση στο θέμα λέγοντας ότι οι διαδικασίες ήταν επίπονες και περίπλοκες «λόγω των σημαντικών παραλείψεων που υπήρχαν κατά την υπογραφή της πρώτης σύμβασης από την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου το 2014».

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Φλαμπουράρη η κυβέρνηση κατέβαλλε προσπάθειες να υπάρξουν αλλαγές και κυρίως σε ό,τι αφορά τους όρους για τους εργαζομένους, τις αναγκαίες επενδύσεις για τη βελτίωση των 14 αεροδρομίων, τις ιατρικές υπηρεσίες, τη φύλαξη αλλά και την παρουσία πυροσβεστικής δύναμης σε κάθε αεροδρόμιο.

«Τα πετύχαμε κι έτσι προχωράμε στην ολοκλήρωση της σύμβασης» καταλήγει το δελτίο Τύπου του υπουργού Επικρατείας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα