Και η ΓΣΕΕ κατά τού νομοσχεδίου για αιγιαλό και παραλία

Η ΓΣΕΕ εκφράζει την πλήρη διαφωνία της σχετικά με το περιεχόμενο του υπό διαβούλευση νομοσχεδίου για τον αιγιαλό και την παραλία.

Κατά τη Συνομοσπονδία, το νομοσχέδιο:

1. Καταργεί το όριο έκτασης για τις παραχωρήσεις απλής χρήσης αιγιαλού.

2. Παραχωρεί θαλάσσιο ή λιμναίο χώρο για την τοποθέτηση πλωτών εξεδρών εμβαδού μέχρι 150 τετραγωνικών μέτρων για την εξυπηρέτηση πολιτιστικών ή ψυχαγωγικών σκοπών.

3. Δίνει τη δυνατότητα νομιμοποίησης αυθαίρετων κατασκευών (έναντι οικονομικού ανταλλάγματος) που βρίσκονται στον αιγιαλό και την παραλία, που χρησιμοποιούνται όχι για κατοικία, αλλά για επιχειρηματικούς σκοπούς.

4. Επιτρέπει την επιχωμάτωση θαλάσσιου χώρου για την εξυπηρέτηση επιχειρηματικής δραστηριότητας που έχει ενταχθεί στις στρατηγικές επενδύσεις (οι επιχειρήσεις θα μπορούν να επιχωματώσουν τη θάλασσα κατά πέντε τετραγωνικά μέτρα ανά κλίνη).

«Η κυβέρνηση μέσω κρυφών τροπολογιών επιχειρεί να εξυπηρετήσει αποκλειστικά τα επιχειρηματικά συμφέροντα δίνοντας το πράσινο φως για την οικειοποίηση των αιγιαλών και των παραλιών τής χώρας. Είναι προφανές ότι το μόνο που επιτυγχάνεται μέσα από το συγκεκριμένο νομοσχέδιο έκτρωμα είναι η αύξηση των κερδών των μεγάλων ξενοδοχειακών επιχειρήσεων. Καλούμε τη πολιτική ηγεσία να αποσύρει άμεσα το νομοσχέδιο και να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος. Ένας τέτοιος νόμος δεν μπορεί και δεν πρέπει να εφαρμοστεί», τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση της ΓΣΕΕ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα