Και η Σεγκολέν Ρουαγιάλ ψήφισε Μακρόν στην Γαλλία

«Το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PS) πληρώνει για τις «διαιρέσεις» του και θα υπάρξει αναμφίβολα μια «ανασύνθεση» στην αριστερά». Αυτό δήλωσε η Σεγκολέν Ρουαγιάλ, η οποία ψήφισε την Κυριακή μια υποψήφια του προεδρικού κόμματος En Marche! στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών.

Ερωτηθείσα, η πρώην υπουργός Περιβάλλοντος και προεδρική υποψήφιος (κόντρα στο Νικολά Σαρκοζί) πρόσθεσε πως βρίσκεται σε επαφή με τους υπουργούς Νικολά Ιλό και Ζαν-Ιβ Λεντριάν για να συνεχίσει να εργάζεται πάνω στα κλιματικά ζητήματα. «Θα συνεχίσω την κλιματική μάχη, θα θέσω τις ικανότητές μου στην υπηρεσία αυτής της μάχης και της κυβέρνησης», δήλωσε η Σεγκολέν Ρουαγιάλ προσθέτοντας πως ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν της είχε ζητήσει τη βοήθειά της στο κλιματικό ζήτημα.
Η Σεγκολέν Ρουαγιάλ, η οποία λέει πως ψήφισε τον Μακρόν στις προεδρικές εκλογές, προσθέτει πως επέλεξε επίσης την υποψήφια του En Marche! στην περιφέρειά της (Ντε-Σεβρ). Διότι «ήταν μια καλή υποψήφια», λέει για την Κριστίν Εντς (REM), που ήρθε πρώτη στον πρώτο γύρο με μικρή διαφορά από την Ντελφίν Μπατό (PS), που παλαιότερα βρισκόταν κοντά στην Ρουαγιάλ.

Στην ερώτηση αν θα παραμείνει στο PS, η Ρουαγιάλ απάντησε ότι ακόμη δεν γνωρίζει τι θα πράξει.  «Θα μπορούσατε να αλλάξετε;», την ρώτησε ο Ζαν-Ζακ Μπουρντέν. «Ναι, ασφαλώς, διότι θα υπάρξει αναμφίβολα μια ανασύνθεση. Το Σοσιαλιστικό Κόμμα έχασε τους λόγους για τους οποίους αγωνιζόταν και για τους οποίους ιδρύθηκε. Όμως οι λόγοι αυτοί δεν έχουν πάψει να ισχύουν. Η ιδέα να δώσουμε φωνή σ’ αυτούς που δεν έχουν φωνή εξακολουθεί να είναι μια μείζων μάχη», δήλωσε ακόμη.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα