Και ξανά προς τη δόξα τραβά…

Η σεζόν που ολοκληρώθηκε αποτελεί ορόσημο στη σύγχρονη ιστορία του Αιγάλεω, που μετά από τρία ολόκληρα χρόνια στο Τοπικό της Αθήνας επέστρεψε πανηγυρικά στη Γ΄ Εθνική.

Η πορεία του «Σίτυ» στον 2ο όμιλο της Α΄ ΕΠΣΑ δεν ήταν στρωμένη με… ροδοπέταλα. Αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες στον πρώτο γύρο, εξαιτίας των πολλών τραυματισμών που δεν του επέτρεψαν να κάνει ιδανική εκκίνηση, όμως το φινάλε ήταν πραγματικά ονειρικό.

Με αντεπίθεση διαρκείας μέσα στο 2017 το «Σίτυ» ήταν πραγματικό… εξπρές και κάπως έτσι κατόρθωσε να ξεπεράσει στην τελική ευθεία τον Πανερυθραϊκό και να κερδίσει το εισιτήριο της ανόδου, επικρατώντας 3-1 στο μπαράζ με τον πρωταθλητή του 1ου ομίλου Χαραυγιακό. Η παράσταση… νίκης δόθηκε το περασμένο Σάββατο στο γήπεδο της Ριζούπολης, μπροστά σε 3.000 οπαδούς του που αποθέωσαν την αποστολή όταν επέστρεψε στη βάση της.

Μετά από πάρα πολλά χρόνια στο Αιγάλεω μπορούν ξανά να ονειρεύονται τα μεγαλεία του παρελθόντος, φρεσκάροντας ξανά στη μνήμη τους τη «χρυσή» εποχή του Θωμά Μητρόπουλου που οδήγησε τον σύλλογο στη μεγαλύτερη διάκριση της ιστορίας του, στους ομίλους του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

Σήμερα το «Σίτυ» βρίσκεται στα στιβαρά χέρια της οικογένειας Παλτόγλου, η οποία το χρηματοδοτεί εδώ και 2,5 χρόνια με σκοπό την επιστροφή στις υψηλές βαθμίδες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τα εκατοντάδες παιδιά των ακαδημιών, οι πιστοί και φανατικοί οπαδοί του που δεν το εγκατέλειψαν παρ’ ότι ξέπεσε τόσο χαμηλά και η διοικητική σταθερότητα μπορούν να εγγυηθούν ένα μέλλον αντάξιο της 71χρονης ιστορίας του.

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΛΤΟΓΛΟΥ

«Να ξαναπάμε ψηλά»

 

Ο Γιάννης Παλτόγλουείναι από το περασμένο Σάββατο ο πιο ευτυχισμένος πρόεδρος του ελληνικού ποδοσφαίρου, καθώς η νίκη του Αιγάλεω στο μπαράζ με τον Χαραυγιακό και η άνοδος στη Γ΄ Εθνική ήταν η δικαίωση μιας προσπάθειας 2,5 ετών.

«Επιτέλους τα καταφέραμε. Αξίζαμε να ανέβουμε και τα δύο προηγούμενα χρόνια, αλλά χάσαμε τα μπαράζ στις λεπτομέρειες. Το Αιγάλεω δεν αξίζει να βρίσκεται τόσο χαμηλά και πιστεύουμε ότι τα αμέσως επόμενα χρόνια θα κοιτάμε μόνο ψηλά», ανέφερε ο ιθύνων νους των «κυανόλευκων» που κάποια στιγμή μέσα στη φετινή σεζόν είχε αρχίσει να απελπίζεται. «Οι πολλοί τραυματισμοί που μας άφησαν πολύ πίσω από την κορυφή με ανάγκασαν να σκεφτώ ότι θα ήταν προτιμότερο να εγκαταλείψουμε τη φετινή προσπάθεια και να προετοιμαστούμε για του χρόνου, αλλά ευτυχώς ο γιος μου, ο Άρης, μου είπε ότι δεν έπρεπε να τα παρατήσουμε. Και τελικά δικαιωθήκαμε»,αποκαλύπτει ο διοικητικός ηγέτης του «Σίτυ».

Ο πρόεδρος του Αιγάλεω μπορεί να μην έχει πολυετή παραγοντική δράση, παρακολουθεί όμως την ομάδα των δυτικών προαστίων εδώ και δεκαετίες και μάλιστα τη «χρυσή» εποχή του Θωμά Μητρόπουλου δεν έχανε παιχνίδι: «Ήμουν από τους πρώτους που έπαιρναν διαρκείας κάθε χρόνο. Μακάρι να καταφέρουμε να ξαναφτάσουμε τόσο ψηλά, αυτό είναι το μεγάλο μου όνειρο, και όσο μπορώ θα είμαι δίπλα στην ομάδα και θα βοηθώ οικονομικά.

»Μετά από τόσα χρόνια στο γήπεδο ξέρω καλά πόσο ήθελε αυτήν την άνοδο ο κόσμος που αγαπάει την ομάδα και φέτος τη στήριξε πάρα πολύ χωρίς να δημιουργήσει το παραμικρό.

»Αισθάνομαι επίσης την ανάγκη να ευχαριστήσω το σύνολο του ποδοσφαιρικού τμήματος και όλους τους ανθρώπους που μόχθησαν ώστε να επιστρέψουμε στη Γ΄ Εθνική».

 

 

 

ΑΡΗΣ ΠΑΛΤΟΓΛΟΥ

«Αφιερωμένη στον κόσμο»

 

Ο Άρης Παλτόγλουμπορεί επισήμως να μην κατέχει κάποιο αξίωμα στη διοίκηση, ήταν όμως πανταχού παρών εκτός αγωνιστικού χώρου σε όλη τη φετινή πορεία και το χάρηκε αφάνταστα μιας και όταν τον ρωτούν ποια ομάδα υποστηρίζει απαντά: «Μόνο Αιγάλεω».

Ο γιος του προέδρου Γιάννη Παλτόγλου είχε ενεργή συμμετοχή στη φετινή προσπάθεια και αφιέρωσε την άνοδο στους πιστούς οπαδούς του «Σίτυ» που έκαναν τη διαφορά στα περισσότερα παιχνίδια, λέγοντας: «Η άνοδος ανήκει πρώτα απ’ όλους στον κόσμο που αγαπάει το Αιγάλεω. Συγχαρητήρια σε όλους όσοι προσέφεραν ώστε να τα καταφέρουμε, στους ποδοσφαιριστές, στους προπονητές, αλλά και στους ανθρώπους που ήταν μέσα και γύρω από την ομάδα. Βάζουμε πλώρη για πιο ψηλά, ώστε να φέρουμε το “Σίτυ” εκεί που πραγματικά αξίζει να βρίσκεται».

 

 

ΗΛΙΑΣ ΚΑΛΟΠΗΤΑΣ

«Ανεβήκαμε γιατί το πιστέψαμε»

 

Ο Ηλίας Καλοπήτας ήταν το τελευταίο κομμάτι του… παζλ που οδήγησε το Αιγάλεω στη Γ΄ Εθνική. Η πρόσληψη του νεαρού τεχνικού αποδείχθηκε κίνηση… ματ, καθώς έδωσε ψυχολογική ώθηση στους ποδοσφαιριστές για να ολοκληρώσουν τη μεγάλη ανατροπή.

«Εγώ έχω το μικρότερο μερίδιο στην επιτυχία. Βρίσκομαι λίγο διάστημα στον πάγκο, αλλά θέλω να πιστεύω ότι έβαλα ένα λιθαράκι ώστε να ξεπεράσουμε στη βαθμολογία τον Πανερυθραϊκό και να πάμε στο μπαράζ. Νομίζω πως το μυστικό της επιτυχίας ήταν ότι το πιστέψαμε όλοι, από τον πρόεδρο μέχρι τον πιο μικρό σε ηλικία φίλαθλο», ανέφερε ο νεαρός τεχνικός που έχει εμπειρία από τη Γ΄ Εθνική, όπου κοουτσάρισε τον Ιωνικό, τον Άλιμο (Τράχωνες) και την Τριγλία Ραφήνας.

Θα είναι άραγε ο προπονητής του «Σίτυ» και την επόμενη σεζόν; «Αυτό θα το ξέρουμε σε λίγο καιρό. Έχουμε ήδη κάνει κάποιες πρώτες συζητήσεις, υπάρχει σύμπλευση απόψεων, και από τη δική μου πλευρά είναι κάτι που θέλω πολύ». 

 

 

ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΙΡΤΙΡΑΚΗΣ

«Χωρίς τη Θύρα 12

δεν θα τα καταφέρναμε»

 

Ο αντιπρόεδρος Αντώνης Τιρτιράκης βρίσκεται εδώ και 2,5 χρόνια στο πλευρό του προέδρου Γιάννη Παλτόγλου, ζώντας το ίδιο έντονα τη φετινή σεζόν που ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

«Στον δεύτερο γύρο αλλάξαμε κάποια πράγματα μέσα στην ομάδα και τα αποτελέσματα μας δικαίωσαν. Και ο κύριος Χρυσούλας και οι προπονητές Καλοπήτας, Κωνσταντινίδης έχουν μεγάλο μερίδιο στην επιτυχία και την άνοδο που δεν θα ερχόταν αν δεν είχαμε τον κόσμο στο πλευρό μας. Ειδικά η Θύρα 12 ήταν σε κάθε παιχνίδι δίπλα στο Αιγάλεω, χωρίς να δημιουργήσει το παραμικρό, κι αυτό είναι ένα ακόμα συν τη φετινή χρονιά», μας είπε ο Αντώνης Τιρτιράκης που ονειρεύεται το «Σίτυ» στη Σούπερ Λιγκ: «Εκεί είναι η φυσική του θέση κι εκεί θέλουμε να βλέπουμε το Αιγάλεω. Θα προσπαθήσουμε τα επόμενα χρόνια να κάνουμε το όνειρό μας πραγματικότητα».

 

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ

«Το “Σίτυ” έχει

θέση πολύ ψηλότερα»

 

Ο Κώστας Παπουτσής έχει ταυτίσει την ποδοσφαιρική του καριέρα με το Αιγάλεω, καθώς ήταν μέλος της σπουδαίας ομάδας που έφτασε το 2005 μέχρι τους ομίλους του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

Παρ’ ότι έχει ζήσει ασύγκριτα μεγαλύτερες επιτυχίες στο «Σίτυ», ευχαριστήθηκε με την ψυχή του τη φετινή άνοδο. «Μία άνοδος είναι πάντα κάτι πάρα πολύ σημαντικό. Μπορεί φέτος να παίζαμε στο Τοπικό της Αθήνας, ωστόσο το συναίσθημα είναι το ίδιο δυνατό. Ας μην κρυβόμαστε, το Αιγάλεω είναι πολύ μεγάλο μέγεθος ακόμα και για τη Γ΄ Εθνική, και η θέση του στο ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται πολύ ψηλότερα», τόνισε ο αρχηγός των «κυανόλευκων» που, μπορεί να έχει πατήσει τα 38, αλλά δεν σκέπτεται να αποχωρήσει: «Πιστεύω ότι έχω δυνάμεις τουλάχιστον για μία ακόμα χρονιά. Εννοείται πως θέλω να μείνω, αυτό το γήπεδο αποτελεί το δεύτερο σπίτι μου, κι ελπίζω ότι θα έχω την ευκαιρία να ενισχύσω την αγαπημένη μου ομάδα και στη Γ΄ Εθνική».

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΕΡΜΠΗΣ

«Το Αιγάλεω έχει

δυναμική Σούπερ Λιγκ»

 

Ο Δημήτρης Βέρμπηςήταν ο αρχισκόρερ του Αιγάλεω τη φετινή σεζόν, πετυχαίνοντας συνολικά 20 γκολ, παρά το γεγονός ότι στο ξεκίνημα της χρονιάς είχε έναν σοβαρό τραυματισμό.

«Δεν θα ξεχάσω τη μεγάλη στήριξη της διοίκησης εκείνη την περίοδο. Γι’ αυτό και η άνοδος αποτελεί δικαίωση για όλους μας.

»Μετά τον αγώνα με το Χαραυγιακό,έφυγε ένα πολύ μεγάλο βάρος από τις πλάτες μας. Ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά,αλλά είδαμε τους κόπους μας να δικαιώνονται», τόνισε ο έμπειρος επιθετικός που θεωρεί πως οι «κυανόλευκοι» διαθέτουν όλο το… πακέτο για να πάνε ακόμα πιο ψηλά: «Πρόκειται για μια ομάδα με μεγάλες παραστάσεις και προχωρώντας βήμα-βήμα θα πάει μπροστά. Το ένα λιθαράκι μπήκε φέτος. Με υπομονή και πολλή δουλειά θα ψηλώσει κι άλλο, γιατί έχει τη δυναμική να φτάσει εκεί που ανήκει, στη Σούπερ Λιγκ».

Ο… μίστερ γκολ των «κυανόλευκων» είχε μόνο καλά λόγια να πει για τον κόσμο: «Στο επίπεδο που βρισκόμαστε οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές δεν έχουμε παίξει με τόσο κόσμο στο πλευρό μας. Ήταν κάτι πρωτόγνωρο για τους περισσότερους, αλλά και πολύ ωραίο. Η ομάδα έχει μεγάλη δυναμική, πολύ κόσμο, κάτι που φάνηκε και στο μπαράζ».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα