Και το όνομα αυτού “ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ”

“Κίνημα Αλλαγής”. Αυτός είναι ο τίτλος του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, όπως αποφάσισαν σήμερα το πρωί η Φώφη Γεννηματά και ο Σταύρος Θεοδωράκης κατά τη συνάντηση τους στη Βουλή. Και βέβαια ο νέος φορέας χρησιμοποιεί μία λέξη-σήμα κατατεθέν του Ανδρέα Παπανδρέου, την Αλλαγή.

Ο στόχος είναι προφανής. Μέσω αυτής της λέξης θέλουν να επαναπατρίσουν όλους τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, που πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς όλοι στο νέο φορέα γνωρίζουν πως πρώτα πρέπει να κοντύνουν τα πόδια του κυβερνώντος κόμματος κι εν συνεχεία να φτιάξουν το δικό τους φράγμα, ώστε οι κεντρώοι να μην κατευθυνθούν προς τη Ν.Δ.

Κατά τα άλλα το συνέδριο του νέου φορέα θα διεξαχθεί αρχές της Άνοιξης και μέχρι τότε η ΔΗΣΥ, το Ποτάμι, η ΔΗΜ.ΑΡ., το ΚΙΔΗΣΟ και οι Κινήσεις θα λειτουργούν υπό την ομπρέλα του νέου ονόματος “Κίνημα Αλλαγής”.

«Είμαστε αποφασισμένοι να συνεργαστούμε αποτελεσματικά ώστε να ανταποκριθούμε στην καθαρή εντολή των πολιτών για ενότητα, αλλαγή πολιτικών συσχετισμών και προοδευτική διακυβέρνηση», δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μετά την πρώτη επίσημη μετεκλογική συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Ποταμιού στο γραφείο της στη Βουλή.
«Είμαστε αποφασισμένοι να γεννήσουμε κάτι νέο» τόνισε από την πλευρά του ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Κοινή συνεδρίαση

Η συνάντηση Γεννηματά- Θεοδωράκη που έγινε σε πολύ καλό κλίμα ήρθε ως συνέχεια της ενωτικής εικόνας που έδειξαν οι δυο κοινοβουλευτικές ομάδες Ποταμιού και ΔΗΣΥ στη Βουλή, στη συζήτηση για τα πυρομαχικά στη Σαουδική Αραβία και την υπόθεση Καμμένου.

Κι όπως έλεγαν συνεργάτες των δύο αρχηγών η συζήτηση στη Βουλή ήταν η πρόβα τζενεράλε για τον υπό συγκρότηση νέο φορέα της κεντροαριστεράς μετά την εκλογή της Φώφης Γεννηματά στην ηγεσία και όπως αποδείχθηκε η πρόβα στέφθηκε με επιτυχία!

Αύριο Τετάρτη θα γίνει κοινή συνεδρίαση των κοινοβουλευτικών και κομματικών οργάνων ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού στην αίθουσα της Γερουσίας στη Βουλή.
Τις επόμενες ημέρες η κ. Γεννηματά έχει ραντεβού με τον Γιώργο Καμίνη (αύριο Τετάρτη) και την Παρασκευή με το Νίκο Ανδρουλάκη.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα