Κακοδιαχείριση στις Περιφέρειες καταγγέλλει ο Γ. Πατούλης

Στην αντεπίθεση περνά ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Γιώργος Πατούλης, ο οποίος καταλογίζει κακοδιαχείριση και κακοδιοίκηση στον β΄ βαθμό της Αυτοδιοίκησης, απαντώντας στις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), Κώστα Αγοραστού, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Εμείς γνωρίζουμε περιφέρειες που παίρνουν παράνομες αποφάσεις για την ανάθεση έργων, που στη συνέχεια καλούνται να ανακαλέσουν. Έχουμε παραδείγματα περιφερειαρχών που μοιράζουν τα κονδύλια του ΕΣΠΑ και εντάσσουν στους προϋπολογισμούς τους έργα σε δήμους αποκλειστικά με κομματικά κριτήρια, αφήνοντας απέξω άλλους δήμους, που διαθέτουν ολοκληρωμένες μελέτες για έργα» τονίζει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

Παραλλήλως επαναλαμβάνει το αίτημα «και οι δήμοι να διαχειρίζονται τους πόρους του ΕΣΠΑ χωρίς ενδιάμεσους», όπως υπογραμμίζει χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στις περιφέρειες.

«Δεν αντιλαμβανόμαστε γιατί χρειαζόμαστε τον ενδιάμεσο ρόλο των περιφερειών στη διαχείριση των πόρων του ΕΣΠΑ, όταν εμείς μπορούμε να τα καταφέρουμε καλύτερα, με μεγαλύτερη διαφάνεια, ταχύτητα και κυρίως αποτελεσματικότητα. Έχουμε και τη γνώση και την εμπειρία αλλά και το κατάλληλο προσωπικό για να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των συμπολιτών μας, ρόλο που δεν μπορεί να παίξει καμία περιφέρεια σήμερα, με την υπάρχουσα διάρθρωση του κρατικού μηχανισμού» αναφέρει ο κ. Πατούλης.

Ο κ. Πατούλης επικροτεί πάντως τη δημόσια δέσμευση του προέδρου της ΕΝΠΕ, ότι οι περιφέρειες θα δώσουν χρήματα από τους πόρους τους για την ενίσχυση των μέσων και του εξοπλισμού του Πυροσβεστικού Σώματος, «παρά το γεγονός ότι η ενίσχυση αυτή, αποτελεί ευθύνη του Κεντρικού Κράτους».

Προσθέτει τέλος ότι «θα ήταν χρήσιμο τα χρήματα αυτά, ή μέρος τους, να δοθούν στους δήμους, για την ενίσχυση του εξοπλισμού τους στον τομέα της πυροπροστασίας. Πάντως σε κάθε περίπτωση, είναι καλύτερα να δίνονται χρήματα γι αγορά πυροσβεστικών οχημάτων, παρά γι αγορά νερού και σάντουιτς, όπως διαφήμιζε με δελτία Τύπου κάποια περιφερειάρχης».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα