Καλή ομάδα, αλλά είναι… PAOK

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει επιλέξει μία συγκεκριμένη αγωνιστική φιλοσοφία. Με στόχο το πρωτάθλημα μετά από τρεις δεκαετίες και βάλε, ο πανίσχυρος Ιβάν Σαββίδης έχει φέρει στην ομάδα – καθώς έχει τη δυνατότητα – παίκτες αξίας από όλο τον κόσμο. Η ποιότητα και η πληρότητα του συλλόγου δεν αμφισβητείται.

Αυτό που ζητά ο οργανισμός, που δεν αντιμετωπίζει πλέον οικονομικά προβλήματα, είναι το πρωτάθλημα. Ένα πρωτάθλημα που θα δώσει ώθηση στην ομάδα, που θα της επιτρέψει να ελπίζει σε συμμετοχή στο Champions League, που θα δυναμώσει τη φανέλα και θα επιτρέψει στις επόμενες γενιές να αγωνίζεται με ανανεωμένη πίστη. Τι θέλει, λοιπόν, να κάνει ο ΠΑΟΚ; Να του φέρουν το πρωτάθλημα ένα μάτσο ξένοι καλοπληρωμένοι παίκτες που δεν νιώθουν ιδιαίτερη ανάγκη πρωταθλητισμού; Αν ναι, να ξέρει πως σε κάθε ταξίδι εκτός Τούμπας οι ποδοσφαιριστές της ομάδας θα παίζουν άνευ ιδιαίτερης πίεσης.

Ο ΠΑΟΚ έπαιξε καλά στο Φάληρο, αλλά όλες οι ωραίες του συνεργασίες έπαυαν πάνω στη δίψα των παικτών του Ολυμπιακού και στην υποχρέωση ενός ακόμη πρωταθλήματος. Μία υποχρέωση που προκύπτει από τα σερί πρωταθλήματα. Ο ΠΑΟΚ δεν νιώθει αυτή την υποχρέωση. Θα έπρεπε να νιώθει μία διαφορετική. Αυτή της απουσίας από τα πρωταθλήματα εδώ και 32 χρόνια. Ωστόσο, αυτή την πίεση δεν μπορούν να τη γνωρίζουν 14 ξένοι ποδοσφαιριστές. Θα μπορούσε να την ξέρει ο 30χρονος αρχηγός του αν ήταν Έλληνας. Ή δύο-τρεις ακόμη παίκτες στα 25-26 με γνώσεις ελληνικής ποδοσφαιρικής ιστορίας. Ή δύο παιδιά από τις Ακαδημίες που μέχρι πέρσι αγωνίζονταν διαρκώς – χάρη στην καλή παραγωγή – αλλά φέτος έχουν εξαφανιστεί!

O Ροντρίγκο Ρέι γεννήθηκε στην Αργεντινή. Ο Μαουρίτσιο και ο Λέο Μάτος στη Βραζιλία. Ο Κάρλος Σαμπράνο στο Περού. Ο Φερνάντο Βαρέλα και ο Αντελίνο Βιεϊρίνια στην Πορτογαλία. Ο Μάριν Λέοβατς και ο Γκόιγκο Τσίμιροτ στη Βοσνία. Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ στην Ολλανδία. Ο Ρόμπερτ Μακ στη Σλοβακία. Ο Τζάλμα Κάμπος στην Ανγκόλα. Ο Ελ Καντουρί στο Βέλγιο. Ο Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς στην Ελβετία! Οι δύο παίκτες που γεννήθηκαν στη Βοσνία είναι αυτοί που ίσως έμαθαν που είναι η Θεσσαλονίκη όταν πήγαιναν σχολείο…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα