Καμία αλλαγή συνόρων στα Βαλκάνια, διαμηνύει η Βουλγαρία

Σε “ελληνική γραμμή” συντάσσεται η Βουλγαρία αφού σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας ξεκαθαρίζει πως “δεν θα γίνει δεκτή καμία αλλαγή συνόρων στα Βαλκάνια”.

Η Βουλγαρία είναι σταθερά ενάντια σε κάθε αλλαγή συνόρων στη νοτιοανατολική Ευρώπη και υποστηρίζει την εδαφική ακεραιότητα των Σκοπίων, μετέδωσε το βουλγαρικό πρακτορείο Bgnes αναφερόμενο σε ανακοίνωση του βουλγαρικού ΥΠΕΞ.

Η ανακοίνωση του ΥΠ. ΕΞ. της Βουλγαρίας

«Η θέση της Βουλγαρίας, σχετικά με το απαραβίαστο των συνόρων, βασίζεται στις αρχές του διεθνούς δικαίου. Η απόφαση της Εθνοσυνέλευσης στις 28 Απριλίου είναι μια επιβεβαίωση ότι η θέση μας εκφράζει την υποστήριξη της εθνικής ενότητας και της εδαφικής ακεραιότητας των Σκοπίων», αναφέρει η ανακοίνωση του βουλγαρικού υπουργείου Εξωτερικών.

Βεβαίως επειδή η Βουλγαρία δεν έχει τη δυνατότητα να επιβάλλει τη σταθερότητα στα Βαλκάνια, αυτή την έχει μόνο η Ελλάδα, περιορίζεται σε αυτή τη δήλωση.

Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο. Η Ελλάδα αποτελεί την ηγέτιδα δύναμη των Βαλκανίων, ο ισχυρός στρατιωτικά προμαχώνας της Δύσης και είναι προς το συμφέρον των Βαλκάνιων να συμπλέουν με την Αθήνα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα