Καμία αλλαγή φέτος στα τέλη κυκλοφορίας

Για την επόμενη χρονιά μετατίθονται οι όποιες αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας, όπως διαβεβαίωσε το υπουργείο Οικονομικών.  Το χρονικό διάστημα που απομένει για την έκδοση των Τελών Κυκλοφορίας δεν επαρκεί, ώστε να γίνουν οι αλλαγές που έχουν διαρρεύσει ότι προτίθεται να προβεί το υπουργείο.

Την ίδια στιγμή, έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την επίτευξη των στόχων του προϋπολογισμού του 2015, καθώς το επόμενο τρίμηνο θα είναι καθοριστικό για την αύξηση των δημοσίων εσόδων. Στο υπουργείο Οικονομικών κάνουν αγώνα δρόμου, προκειμένου να εφαρμόσει η κυβέρνηση όσα έχει συμφωνήσει με τους δανειστές, επιβάλλοντας περικοπές και φόρους.

Από την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου, όπως ανακοινώθηκε την Δευτέρα, ξεκινά και η κατάργηση του μειωμένου κατά 30% ΦΠΑ σε έξι τουριστικά νησιά του Αιγαίου (Ρόδος , Σαντορίνη, Μύκονος, Νάξος, Πάρος και Σκιάθος) μέτρο που αποτελεί υποχρέωση της χώρας στο πλαίσιο τη συμφωνίας για τη χρηματοδότησή της από τους πιστωτές.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις και για τον ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση. Στις 16 Οκτωβρίου λήγει η προθεσμία ένταξης στο καθεστώς ΦΠΑ για τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, μετά την παράταση της προθεσμίας που είχε δοθεί από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων κατά την προεκλογική περίοδο. Προϋπόθεση για να μην εφαρμοστεί το μέτρο είναι η εξεύρεση ισοδύναμων, κάτι που, πάντως, θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολο στο υπουργείο Οικονομικών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα