«Καμία απόφαση της κυβέρνησης δεν θα δεσμεύει το ΣΥΡΙΖΑ»

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση για τη ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν έχω πάρει μια πειστική απάντηση στο ερώτημα γιατί η κυβέρνηση ζητά ψήφο εμπιστοσύνης».

«Η πραγματική αιτία που η κυβέρνηση ζητά εκτάκτως από τους βουλευτές ψήφο εμπιστοσύνης είναι μία. Είναι η απελπισία της κυβέρνησης μπροστά στα αδιέξοδα και τη λαϊκή δυσαρέσκεια», πρόσθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας δήλωσε πως «ο ελληνικός λαός γνωρίζει ότι η αλλαγή θα έρθει μέσα από μια άλλη πολιτική. Εμείς είχαμε μια καλή ευκαιρία να παρουσιάσουμε ξανά τις προγραμματικές μας δεσμεύσεις» και πρόσθεσε ότι «ο ελληνικός λαός έχει μάτια και βλέπει. Δεν καταπίνει και την κινδυνολογία, που εξαπολύεται πότε από τα τηλεοπτικά παράθυρα και πότε από το καφενείο της Βουλής».

«Στην αρχή μας καταγγείλατε για παροχολογία. Είναι παροχολογία η ανάγκη αντιμετώπισης της κρίσης. Είναι λεφτά υπάρχουν το να εξασφαλίσουμε ένα πιάτο φαΐ στους συμπολίτες μας; Ισχυρίζεστε ότι τώρα προετοιμάζετε την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο. Εσείς δεν λέγατε ότι το μνημόνιο ήταν καλό. Τότε γιατί ξαφνικά γίνατε αντιμνημονιακοί;» αναρωτήθηκε ο κ. Τσίπρας, συμπληρώνοντας πως, «νομιμοποιείτε τον ΕΝΦΙΑ, που λεηλατεί την περιουσία των πολιτών και τους μετατρέπει σε νοικάρηδες στα σπίτια τους».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε, ακόμη, ότι: «Καμία απόφαση της κυβέρνησης δεν θα δεσμεύει το ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβέρνηση ας μην προχωρήσει σε κρίσιμες αποφάσεις, δίχως τη συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ. Συναίνεση 180 βουλευτών από την παρούσα Βουλή για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας δεν μπορεί να υπάρξει».

«Δε σας πιστεύει πια κανείς. Ούτε τα στελέχη σας, σας πιστεύουν. Το παραμύθι των Παρισίων τελείωσε νωρίς» συνέχισε ο κ. Τσίπρας και τόνισε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση πως «στηρίζετε τις αντιλήψεις που κλονίζονται, ταυτιζόμενοι απολύτως με την κυρία Μέρκελ», σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Και κατέληξε, λέγοντας: «Το βράδυ, όταν θα κλείσουν τα φώτα στη Βουλή, όλοι θα διαπιστώσουμε ότι η εμπιστοσύνη αυτή θα είναι πολύ μακριά από τους 180 βουλευτές» δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συμπληρώνοντας πως, «σας προτείνω σήμερα το βράδυ να δείτε το αποτέλεσμα και να το ξανασκεφτείτε. Μπορεί να φανταστεί κανείς την Ελλάδα και χωρίς εσάς στις καρέκλες τις κυβερνητικές. To σχέδιο προϋπολογισμού μετατρέπει το μνημόνιο ορισμένου χρόνου σε σύμβαση αορίστου χρόνου. Tα μνημόνια είναι η ανεργία, οι απολύσεις, η αιμορραγία των συνταξιούχων, ο εργασιακός μεσαίωνας, η ανασφάλεια. Στηρίζετε αντιλήψεις που κλονίζονται, ταυτιζόμενοι απολύτως με την κυρία Μέρκελ .Δεν έχετε πολιτική διαπραγμάτευσης . Αγνοείτε την ευρωπαϊκή διάσταση του χρέους. Ο ΣΥΡΙΖΑ αντίθετα ζητά διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και ρήτρα ανάπτυξης για την αποπληρωμή του εναπομείναντος».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα