Καμία συμφωνία, στον «αέρα» ο Παναθηναϊκός

Σε απόγνωση οι φίλοι του Παναθηναϊκού. Φαίνεται τελικά πως το οικονομικό άνοιγμα της ΠΑΕ είναι πολύ μεγαλύτερο απ’ ότι φαντάζονταν οι περισσότεροι – ίσως και ο ίδιος ο Γιάννης Αλαφούζος – και το ντιλ της μεταβίβασης των μετοχών της «πράσινης» Εταιρίας στον Δημήτρη Γιαννακόπουλου δεν προχωρά.

Ο σημερινός ιδιοκτήτης του ΠΑΟ δεν μπορεί να δεσμευτεί ότι θα καλύψει μέρος των χρεών, ο Γιαννακόπουλος δεν μπορεί να μπει σε ένα εγχείρημα αναλαμβάνοντας μία ομάδα που χρωστάει και τα πράγματα γίνονται επικίνδυνα για τον Παναθηναϊκό.  Σύμφωνα με τα όσα βγαίνουν προς τα έξω, η ΠΑΕ έχει χρέη που τελικά ξεπερνάνε τα 50.000.000 ευρώ  και ο Γιάννης Αλαφούζος δεσμεύεται να καλύψει μόνο τα έξοδα που αφορούν δικές του υποχρεώσεις, δηλαδή το φετινό μπάτζετ και τα συμβόλαια των παικτών που είναι αυτή τη στιγμή σε ισχύ μέχρι αυτά να λήξουν, δηλαδή περίπου 27.000.000 ευρώ σε βάθος τριετίας.

Αυτόματα μετά από αυτό το ναυάγιο δημιουργείται πρόβλημα ρευστότητας, αφού ο Παναθηναϊκός μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα πρέπει να δώσει πάνω από 3 εκατ. ευρώ στην UEFA προκειμένου να μην τεθεί ξανά σε καθεστώς επιτήρησης, με κίνδυνο να αποκλειστεί από την Ευρώπη από ένα ως τρία χρόνια.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα