Καμίνης καλεί ζωγράφους για τα ΚΑΦΑΟ!

STREET ART ΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Όσο κακόηχο είναι το όνομά τους άλλο τόσο «κακομούτσουνη» είναι η εμφάνισή τους. Η περιγραφή αφορά τα γνωστά ΚΑΦΑΟ, τα σιδερένια κουτιά που είναι τοποθετημένα σε γωνίες δρόμων και πλατείες τα οποία «φιλοξενούν» τις καλωδιακές συνδέσεις του ΟΤΕ. Αυτή λοιπόν την εικόνα θέλει να εξωραΐσει εικαστικά ο Δήμος Αθηναίων και για τον λόγο αυτό απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση σε καλλιτέχνες να βάλουν το δημιουργικό… χεράκι τους σε 26 ΚΑΦΑΟ που είναι τοποθετημένα στο εμπορικό κέντρο της πρωτεύουσας, που οριοθετείται από τις οδούς Αθηνάς, Πραξιτέλους, Λέκκα, Περικλέους, Αθηναΐδος, Αγίας Ειρήνης και Αθηνάς.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν τη διαθεσιμότητά τους μέχρι την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου, στις 24:00, στην ηλεκτρονική διεύθυνση athens.trigono@gmail.com, στέλνοντας ένα αρχείο PDF που θα περιλαμβάνει τα εξής στοιχεία:

-Σύντομο βιογραφικό (maximum 150 λέξεις)

-Περιγραφή της ιδέας (maximum 150 λέξεις)

-Ένα έως 2 σκίτσα σε κλίμακα (επιθυμητή η 1:20).

Καλλιτεχνική επιτροπή του δήμου Αθηναίων αποτελούμενη από έξι μέλη θα ανακοινώσει την απόφασή της (σ.σ. Η τελική απόφαση μπορεί να περιλαμβάνει μία ή και περισσότερες από τις προτάσεις που θα κατατεθούν) την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017.

Κάθε καλλιτέχνης που θα επιλεγεί, έχοντας στη διάθεσή του υλικά αξίας 100 Ευρώ, θα έχει την ευκαιρία να αναπτύξει το έργο του στα ΚΑΦΑΟ (ενδεικτικές διαστάσεις 125 εκ. ύψος, 70 εκ. πλάτος και 25 εκ. Βάθος). Επιπλέον, θα τοποθετηθεί πινακίδα ύψους 30 εκ. και πλάτους 20 εκ. με στοιχεία του καλλιτέχνη, του έργου κλπ, ενώ ο δήμος θα προστατεύσει τα έργα με διαφανές υλικό anti-graffiti.

Οι καλλιτέχνες μπορούν να χρησιμοποιήσουν διάφορες τεχνικές όπως wheat pasting, stencil, ζωγραφική, κλπ, και υλικά κατάλληλα για εξωτερικό χώρο και ανθεκτικότητα σε διαφορετικές καιρικές συνθήκες.

Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν και στον τηλεφωνικό αριθμό 210 – 3235563.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα