“Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη”

“Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη”. Αυτό το μήνυμα έστειλε ο  Νίκος Χουντής στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ασκώντας έντονη κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την Τρόικα για τους πλειστηριασμούς, ακόμα και της πρώτης κατοικίας.

Πιο συγκεκριμένα, ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, μιλώντας στη συζήτηση για την αγορά τιτλοποιήσεων και την κεφαλαιακή επάρκεια των ευρωπαϊκών τραπεζών,  σημείωσε ότι «Οι ελληνικές τράπεζες μετά από 3 ανακεφαλαιοποιήσεις, που στοίχισαν στον ελληνικό λαό πάνω από 50 δις ευρώ, βρίσκονται και πάλι σε δυσμενή θέση, με κόκκινα δάνεια στους ισολογισμούς τους που αγγίζουν τα 102 δις ευρώ».

Συνεχίζοντας είπε τα εξής: «Η τρόικα και η ελληνική κυβέρνηση έχουν συμφωνήσει να βγάλουν στο σφυρί ακόμα και την πρώτη κατοικία, μέσω ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, και της πώλησης σε ειδικά funds των κόκκινων δανείων».

Καταλήγοντας στην παρέμβασή του ο Έλληνας ευρωβουλευτής υπογράμμισε ότι «Ο ελληνικός λαός, με σύνθημα κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη λέει όχι στους πλειστηριασμούς της λαϊκής περιουσίας και κατοικίας υπερασπίζεται το σπίτι του και την αξιοπρέπειά του».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα