“Κανείς δεν μπορεί να καπηλεύεται την ενότητα της Ν.Δ.”

Φουντώνει η μάχη στη Νέα Δημοκρατία ανάμεσα στους υποψήφιους για την αρχηγία του κόμματος.  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ύψωσε την Παρασκευή τους τόνους απέναντι στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, μιλώντας στον ΣΚΑΙ,  χαρακτηρίζοντάς τον μεταξύ άλλων ως «επιλογή στασιμότητας», ενώ στον Απόστολο Τζιτζικώστα καταλόγισε απουσία θέσεων.

Με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Μεϊμαράκη την Πέμπτη, οπότε ανακοίνωσε επισήμως την υποψηφιότητά του, ο βουλευτής της ΝΔ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «κανείς δεν μπορεί να καπηλεύεται την ενότητα της ΝΔ, τον σέβομαι, αλλά δεν είναι πιο νεοδημοκράτης από μένα, το ίδιο είμαστε. Η ΝΔ είναι σε φθίνουσα τροχιά», παρατήρησε.

«Ο κ. Μεϊμαράκης σηματοδοτεί τη σταθερότητα, μια σίγουρη επιλογή που μπορεί να συνδέεται και με τη στασιμότητα… Δεν έχει πραγματική διάθεση να κάνει αλλαγές, αν ήθελε να κάνει, θα τις είχε κάνει και ως γραμματέας. Δεν θα μιλήσει αξιόπιστα στους πολίτες που απευθύνθηκαν σε άλλους χώρους», ενώ για την ανάληψη της μεταβατικής ηγεσίας προεκλογικά πρόσθεσε ότι «ο κ. Μεϊμαράκης τοποθετήθηκε για να κάνει μια δουλειά».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε μάλιστα ως «παράξενο» το επιχείρημα Μεϊμαράκη για ταχείες διαδικασίες εκλογής, απαντώντας ότι στις εκλογές πρέπει να εμπλακεί η κοινωνία.

“Δεν έχει θέσεις ο Τζιτζικώστας”

Όσον αφορά στον κ. Τζιτζικώστα, δήλωσε: «Ακόμη δεν έχω ακούσει τίποτα από θέσεις… Περιμένω να ακούσω. Είναι άξιο στέλεχος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θεωρώ προσωπικά όμως ότι είναι ζήτημα το ασυμβίβαστο, θα δημιουργήσει διαρχία». Πρόσθεσε ακόμη για τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας: «Δεν ξέρω τι θέλει να κάνει, περιμένω να ακούσω πώς σκέφτεται τη ΝΔ».

Για την κυβέρνηση Σαμαρά σημείωσε ότι «δόθηκε η εντύπωση ότι ήταν κλειστή κάστα στην εξουσία, αλλά παρέδωσε την Ελλάδα σε καλύτερη κατάσταση απ’ ό,τι τη βρήκε, και αυτό δεν μπορεί να το πει ο κ. Τσίπρας».

«Θεωρώ ότι είμαι σοβαρή και υπεύθυνη φωνή ανανέωσης», δήλωσε για τον ίδιο, ζητώντας εκ νέου ντιμπέιτ με κάθε τρόπο.

«Να συζητήσουμε για όλα, και για τα οικονομικά, δεν είναι δυνατόν να έχει τέτοια λειτουργικά έξοδα η ΝΔ, όταν έχει όλα αυτά τα χρέη», σημείωσε. Στο σημείο αυτό, ανακοίνωσε ότι ως πρόεδρος της ΝΔ «θα φύγουμε από τη Συγγρού, θα είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνω… Θα πάμε σε μια πιο υποβαθμισμένη περιοχή, να δείξουμε ότι δεν είμαστε μακριά από την κοινωνία».

«Μπορεί να μη συμφωνώ αισθητικά με τον κ. Γεωργιάδη, αλλά ήταν πολύ καλός υπουργός», αναγνώρισε δε για τον έτερο ανθυποψήφιό του, προσθέτοντας ότι δεν είναι δυνατόν να μείνει εκτός της κούρσας για την ηγεσία για πέντε-δέκα ψήφους.

Ο βουλευτής της ΝΔ εξήγγειλε ακόμη θητεία στον αρχηγό που θα επιβεβαιώνεται από το τακτικό συνέδριο, πιθανώς και με χρονικό όριο. «Θέλω δημοκρατικό, συμμετοχικό κόμμα, που δεν θα κάνει κουμάντο ο πρόεδρος και η παρέα του… Θα αντιπαραθέσω στη μονοκρατορία Τσίπρα τη δική μας γενιά», παρατήρησε. «Δεν μπορεί να συμβιβαστεί με το 28% η ΝΔ, και δεν θα κερδίσει ο Κυριάκος τον Τσίπρα», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Δεν συμφωνούμε σε όλα με τη Ντόρα”

Όσον αφορά την αδελφή του Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε: «Δεν συμφωνούμε σε όλα με τη Ντόρα… Και επί της πολιτικής διαφωνούμε με την Ντόρα, εγώ δεν ακολούθησα όταν έφυγε από το κόμμα», υπογράμμισε. «Συζητήσαμε, αλλά η απόφαση να θέσω υποψηφιότητα είναι βαθιά προσωπική», διευκρίνισε.

Για τον πρωθυπουργό και τις δηλώσεις του στις ΗΠΑ είπε σκωπτικά ότι «δεν μπορούσε καν να μιλήσει ο Τσίπρας για επενδύσεις, και στα ελληνικά δεν θα μπορούσε να μιλήσει για επενδύσεις, γιατί δεν τις πιστεύει».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα