Κανονικά θα συνεχιστεί η λειτουργία των μεταλλείων Χαλκιδικής

Η λειτουργία των μεταλλείων Χαλκιδικής θα συνεχιστεί κανονικά, καθώς η «Ελληνικός Χρυσός» ανακοίνωσε την Πέμπτη την προσωρινή αναβολή της αναστολής εργασιών την οποία είχε ανακοινώσει πρόσφατα και θα ίσχυε από αύριο Παρασκευή.

Είχε προηγηθεί συνάντηση εκπροσώπων των εργαζομένων με τον γ.γ. του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Μιχάλη Βερροιόπουλο, και με τη διοίκηση της εταιρείας, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία διαιτησίας μεταξύ του Δημοσίου και της εταιρείας για τις Σκουριές και έχουν εκδοθεί οι άδειες που απαιτούνταν για την λειτουργία της Ολυμπιάδας.

Η Eldorado Gold ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκίνησε εποικοδομητικό διάλογο με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ενώ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, George Burns, σημείωσε: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με τον εποικοδομητικό διάλογο που βρίσκεται σε εξέλιξη με το ΥΠΕΝ. Πέραν αυτού, την προηγούμενη εβδομάδα το ΥΠΕΝ εξέδωσε μία σειρά αδειών ρουτίνας για το έργο της Ολυμπιάδας, οι οποίες εκκρεμούσαν εδώ και πολύ καιρό. Σαν αποτέλεσμα αυτών των εξελίξεων, έχουμε αποφασίσει την προσωρινή αναβολή της απόφασής μας να θέσουμε τα έργα μας στην Χαλκιδική σε καθεστώς συντήρησης».

Και διευκρίνισε: «Διατηρούμε το δικαίωμα να θέσουμε τα έργα μας σε καθεστώς συντήρησης και να λάβουμε άμεσα νομικά μέτρα για να προστατέψουμε την εταιρεία και τα δικαιώματά μας στην Ελλάδα, σε περίπτωση που ο διάλογος με το ΥΠΕΝ αποδειχθεί ανεπιτυχής. Παράλληλα, είμαστε πεπεισμένοι ότι η διαδικασία της διαιτησίας που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα από την ελληνική κυβέρνηση θα ολοκληρωθεί εγκαίρως και αποτελεσματικά, προς όφελος όλων των εμπλεκόμενων μερών».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα