Καπίνο και Ανέστης στο ίδιο μονοπάτι…

Είναι δύο εξαιρετικοί τερματοφύλακες. ΑΕΚ και Ολυμπιακός διαθέτουν τα δύο καλύτερα “δεκάρια” του πρωταθλήματος που στριμώχνονται για να χωρέσουν στην ενδεκάδα της Εθνικής ομάδας, αλλά και δύο εξαίρετους τερματοφύλακες, τον Καπίνο και τον Ανέστη. Μόνο που κάτω από τα γκολπόστ παίζει ένας (και στην περίπτωσή μας ο Καρνέζης).

Γιατί, όμως,αμφότεροι, παρά το ύψος τους, έχουν τεράστιο πρόβλημα στις εξόδους; Γιατί τα αντανακλαστικά τους είναι σε εγρήγορση και οι επεμβάσεις τους σε δυνατά σουτ και τετ-α-τετ εξαιρετικές, αλλά δεν κάνουν το αυτονόητο στις σέντρες και στα κόρνερ; Θα σας δώσουμε τη δική μας άποψη:

Έχουν περάσει οι εποχές μου σε μία εκτέλεση κόρνερ η μπάλα ταξίδευε αιώνια στον αέρα μέχρι να φτάσει στα όρια της μικρής περιοχής (με εξαίρεση τις κοφτές εκτελέσεις του Χατζηπαναγή). Οι μπάλες νέας τεχνολογίας, αλλά και οι κατά τεκμήριο πιο τεχνίτες ποδοσφαιριστές που κυκλοφορούν πλέον στην πιάτσα, έχουν επιταχύνει την πορεία της μπάλας στον αέρα από τις εκτελέσεις των στημένων. Είναι εντελώς διαφορετικές οι συνθήκες της εποχής και πλέον οι τερματοφύλακες καλούνται να πάρουν αποφάσεις στο μισό σχεδόν χρόνο. Δεν συνηθίζονται οι έξοδοι αυτοθυσίας των γκολκίπερ και είναι συχνότερα τα… Μεσολόγγια.

Δεν είναι μόνο οι Καπίνο και Ανέστης. Σε όλο τον κόσμο οι τερματοφύλακες έχουν το ίδιο θέμα. Δεν βλέπεις πια αυτές τις απίστευτες επεμβάσεις στα κόρνερ που ακόμη και τερματοφύλακες όχι ιδιαίτερα ψηλοί (Πουπάκης, Δοξάκης, Ατματζίδης) έπαιρναν παραμάζωμα τους πάντες και έδιωχναν με γροθιές.

Λίγη επιείκια σε δύο παιδιά της Εθνικής δε βλάπτει.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα