ΚΑΠΕΛΕΡΗΣ: Μόνο 10 ονόματα της λίστας Λαγκάρντ μου έδωσαν για έλεγχο

Κατηγορηματικός ότι ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου του έδωσε λίστα με 10 ονόματα για να ελέγξει το φορολογικό τους προφίλ και μόνο ήταν στην κατάθεση του ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου ο άλλοτε επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννης Καπελέρης.
Ο μάρτυρας εξέφρασε την εκτίμηση πως ο Γ. Παπακωνσταντίνου δεν είχε πρόθεση να «μπλοκάρει» με τις ενέργειες του τον έλεγχο. «Η εικόνα που είχα εγώ είναι πως ήθελε να γίνει έλεγχος. Με αγωνία στήριζε την υπηρεσία. Εγώ είχα άριστη συνεργασία μαζί του», είπε ο κ. Καπελέρης και συμπλήρωσε «Όλοι είμαστε από την ίδια πλευρά… όλοι θέλαμε να γίνονται έλεγχοι δεν υπήρχε θέμα».
Ο μάρτυρας περιέγραψε πως ο τότε υπουργός και σήμερα κατηγορούμενος τον κάλεσε ιδιαιτέρως και του παρέδωσε σε ένα χαρτί Α4 με ονόματα και διευθύνσεις ζητώντας του να κάνει έρευνα.
«Είχε καταγράψει σκέτα ονόματα και διευθύνσεις στο χαρτί και μου ζήτησε να κάνω μια έρευνα. Δηλαδή τι πρόσωπα είναι αυτά τι δηλώνουν και αν προκύπτει λόγος για να ερευνηθούν. Δηλαδή να δω το “φορολογικό τους προφίλ” καταθετών του εξωτερικού. Σε διαφορετική περίπτωση έπρεπε να πάνε τα στοιχεία στην υπηρεσία για να περάσουν από το πρωτόκολλο». Ο μάρτυρας διευκρίνισε πως για να κάνει φορολογικό έλεγχο θα έπρεπε να πάρει επίσημα εντολή περιγράφοντας ότι τα σχετικά έγγραφα έπρεπε να πρωτοκολληθούν.
Επιχειρώντας να απαντήσει σε βροχή ερωτήσεων ο Γιάννης Καπελέρης είπε πως εξαιτίας της ποινικής του εμπλοκής στην υπόθεση έπαθε κατάθλιψη. «Παραιτήθηκα από το υπουργείο Οικονομικών ενώ είχα δυο διώξεις σε βάρος μου και έπρεπε να στηρίξω την οικογένεια μου. Πέρασα από στάδιο κατάθλιψης. Τελικά απαλλάχτηκα αλλά ποτέ δεν είχα το κουράγιο να ενημερώνομαι για όσα γίνονται», είπε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα