Καραθανασόπουλος: «Το θέμα του ονόματος δίνει ώθηση σε εθνικιστικές αντιδράσεις»

«Ο περιορισμός μόνο στο θέμα του ονόματος οδηγεί σε αποπροσανατολισμό, δίνει ώθηση σε εθνικιστικές αντιδράσεις και στην λογική του “διαίρει και βασίλευε” ένθεν κακείθεν», δηλώνει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος.

Ο ίδιος, μιλώντας στην ΕΡΤ-1, σημειώνει ακόμα: «Συσκοτίζει την συνολικότερη εικόνα ότι η προσπαθεια επίλυσης του ζητήματος εντάσσεται στους γενικότερους σχεδιασμούς στην ευρύτερη περιοχή που αντανακλούν τις έντονες αντιθέσεις μεγάλων ιμπεριαλιστικών κέντρων. Εντάσσεται στα πλαίσια ενίσχυσης του ρόλου του ΝΑΤΟ με την ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων στο ΝΑΤΟ και βεβαίως και στην ΕΕ αργότερα».

«Από τη άποψη αυτή, το ΚΚΕ λεει καθαρά ότι αυτή η προσπάθεια που γίνεται, εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο αναβάθμισης της σχέσης της Ελλάδας με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ όσον αφορά την συμμετοχή της Ελλάδας και τον ενεργητικό της ρόλο στους ιμπεριαλιστικούς αυτούς σχεδιασμούς Αυτό σηματοδοτήθηκε από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, την αναβάθμιση της βάσης της Σούδας, τον εκσυγχρονισμό της βάσης του Άραξου την νέα στρατιωτική βάση στην Αλεξανδρούπολη», προσθέτει ο κ. Καραθανασόπουλος και τονίζει:

«Το ΚΚΕ δεν θεωρεί ότι η λύση με την σφραγίδα του ΝΑΤΟ και των Αμερικάνων είναι μια λύση που εξυπηρετεί τους λαούς», αλλά «αντίθετα, αναβαθμίζονται οι κίνδυνοι που έχουν να αντιμετωπίσουν οι λαοί της Ελλάδας και των Βαλκανίων».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα