Καρφί σε Τσίπρα μέσω Γαλλίας

Τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών και η απόφαση του Μελανσόν να τηρήσει αυστηρή ουδετερότητα, που επί της ουσίας είναι το καλύτερο δώρο για τη Μαρί Λεπέν, έδωσε την ευκαιρία στον Σταύρο Θεοδωράκη να μεταφέρει την κουβέντα στο εσωτερικό πολιτικό πεδίο.

Έτσι με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter έγραψε:  «Ο Μελανσόν αρνείται να επιλέξει ανάμεσα στον Μακρόν και την Λεπέν! Ως γνήσιος λαϊκιστής κλείνει το μάτι στους ακροδεξιούς αντιευρωπαϊστές». Όμως ο επικεφαλής του Ποταμιού συνέχισε με δεύτερη ανάρτηση ρίχνοντας το καρφί του στον πρωθυπουργό: «Σωστή παρατήρηση: όπως ο Τσίπρας προτιμά Καμμένο έτσι και ο Μελανσόν προτιμά Λεπέν. Πού είναι το παράξενο;»

Όμως και νωρίτερα στην επίσημη δήλωσή του για το αποτέλεσμα των γαλλικών προεδρικών εκλογών ο Σταύρος Θεοδωράκης έκανε λόγο για νίκη κατά του λαϊκισμού, τονίζοντας πως ελπίζει το ίδιο να συμβεί και στην Ελλάδα.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Θεοδωράκη: «Η αλήθεια είναι ότι πήραμε μια μικρή χαρά από το Παρίσι, μετά από πολύ καιρό. Νικήθηκαν οι ακραίες δυνάμεις, νικήθηκε ο λαϊκισμός, ελπίζω και στα δικά μας, να συμβεί το ίδιο και στην Ελλάδα. Ο Μακρόν πολεμήθηκε από τα κομματικά κατεστημένα, αλλά τα κατάφερε και η εκλογή του στην Προεδρία της Γαλλίας σε λίγες μέρες μπορεί να σημάνει μια νέα πορεία για την Ευρώπη. Μια Ευρώπη με λιγότερες ανισότητες, μια Ευρώπη της ανάπτυξης και της ενίσχυσης της ευρωπαϊκής ιδέας και όχι των εθνικισμών.

Το πιστέψαμε από την πρώτη στιγμή ότι οι Γάλλοι δεν θα παρασυρθούν από τις σειρήνες του λαϊκισμού ούτε από το φόβο που γεννούν τα τρομοκρατικά χτυπήματα. Και δικαιωθήκαμε. Οι Γάλλοι ψήφισαν έναν τολμηρό πολιτικό που δεν φοβήθηκε ούτε στιγμή να κρατήσει τη σημαία της Ενωμένης Ευρώπης στις προεκλογικές του συγκεντρώσεις, έναν πολιτικό που δεν απαιτεί από τους δημοσιογράφους να λογοκρίνουν τις ερωτήσεις τους. Έναν υποψήφιο πρόεδρο που δεν στηρίχθηκε σε κομματικούς μηχανισμούς αλλά σε εθελοντές. Έναν μεταρρυθμιστή που υπερασπίζεται χωρίς φόβο αλλά με πάθος την ανοιχτή κοινωνία. Στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών είμαστε σίγουροι ότι ο Εμμανουέλ Μακρόν θα εκλεγεί με μεγάλο ποσοστό πρόεδρος της Γαλλίας και θα φέρει έναν νέο άνεμο στην Ευρώπη μακριά από αριστερούς και δεξιούς λαϊκισμούς”.

Επίσκεψη

Φάρμακα που συγκέντρωσαν οι εθελοντές του Κινήματος παρέδωσε σήμερα αντιπροσωπεία του Ποταμιού και ο Σταύρος Θεοδωράκης στον δήμαρχο Νίκαιας-Ρέντη, Γιώργο Ιωακειμίδη, για το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Νίκαιας, το μοναδικό που λειτουργεί σε ολόκληρη την Αττική.

Μετά το πέρας της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου ο επικεφαλής του Ποταμιού δήλωσε: «Μας δόθηκε η δυνατότητα να συζητήσουμε με τον Δήμαρχο τα ζητήματα της περιοχής, αλλά και γενικότερα της αυτοδιοίκησης. Ο Δήμαρχος είναι ένας άνθρωπος με πολύ μεγάλη εμπειρία, με σημαντικά αποτελέσματα στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Το Ποτάμι που ακούει είναι εδώ, για να συζητά, να συνδιαμορφώνει λύσεις και προτάσεις για το καλό όλων. Τον ευχαριστώ για τη συνάντηση και συγχαρητήρια για την προσπάθεια που κάνει ο Δήμος και οι κάτοικοι της περιοχής, να βοηθά τους ασθενέστερους πολίτες της ευρύτερης περιοχής».

Από την πλευρά του ο Γιώργος Ιωακειμίδης ανέφερε: «Θέλουμε να καλωσορίσουμε τον Σταύρο Θεοδωράκη και να τον ευχαριστήσουμε για την προσφορά του σε φάρμακα για το κοινωνικό φαρμακείο που είναι πάρα πολύ σημαντικό σε περιοχές με ιδιαίτερα προβλήματα, όπως είναι η δικιά μας».

Η αντιπροσωπεία του Ποταμιού απαρτιζόταν από τον Γραμματέα Οργανωτικού Γιώργο Γκαρή, την Αναπληρώτρια Γραμματέα Α΄ Πειραιά Δέσποινα Βαρβαλούκα, τον Γραμματέα Β΄ Πειραιά Θάνο Νίκου, καθώς και τα στελέχη του Κινήματος στον Πειραιά, Ραφαέλα Μποτίνο και Βαγγέλη Σακκά.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα