Κατάληψη μεταλλωρύχων στο υπ. Περιβάλλοντος: “Δεν φεύγουμε αν δεν πάρει άδεια λειτουργίας η εταιρεία”

Κατάληψη στο υπουργείο Περιβάλλοντος έκανε το πρωί της Τετάρτης μια ομάδα μεταλλωρύχων, εργαζόμενων στα Μεταλλεία Χαλκιδικής με αφορμή τις εξελίξεις με την Eldorado Gold και την πρόθεσή της να φύγει από την Ελλάδα σταματώντας την επένδυση χρυσού.

Περίπου 10 άτομα αιφνιδίασαν τις αστυνομικές δυνάμεις και κατάφεραν να εισβάλλουν μέσα στα γραφεία του υπουργείου όπου ανήρτησαν πανό.

Σύμφωνα με όσα δήλωσαν οι συγκεντρωμένοι , αντιδρούν στην απόφαση αναστολής των εξορύξεων από την Eldorado και ζητούν παρέμβαση της κυβέρνησης.Περίπου 150 άτομα βρίσκονται στην είσοδο και απαιτούν συνάντηση με τον υπουργό.

Δηλώνουν επίσης ότι αναμένονται και άλλοι συνάδελφοί τους με λεωφορεία έξω από το υπουργείο ενώ θα συνεχίσουν με αιφνιδιαστικούς αποκλεισμούς τον αγώνα τους.

Δείτε βίντεο

Τι είπε ο πρόεδρος των εργαζομένων

O πρόεδρος των εργαζομένων κ. Ζαφειρούδας μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε: «Κατεβήκαμε γιατί η αγωνία των εργαζομένων και των οικογενειών έχει κορυφωθεί. Δεν γινόταν να μην κατέβουμε, και ξέρουμε ότι αυτή τη στιγμή οι άδειες είναι στα γραφεία των υπουργών. Θέλουμε να έχουμε και αύριο δουλειά. Ζητήσαμε συνάντηση με τον Σταθάκη και τον Φάμελλο, έχουμε κάνει άπειρα αιτήματα και δεν μας έχουν δεχθεί.

Να τελειώνει αυτή τη στιγμή αυτό το πράγμα που έχει γίνει, θα παραμείνουμε εδώ μέχρι να πάρουμε τις άδειες. Ξέρουμε ότι οι άδειες είναι στο γραφείο του υπουργού και θα μείνουμε εδώ μέχρι να τις πάρουμε. Δεν θα φύγουμε από εδώ αν δεν πάρουμε τις άδειες, πρέπει να το καταλάβει τώρα η κυβέρνηση. Θα κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις, ταυτόχρονα γίνονται και άλλες δύο».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα