Κατέθεσε για τον «κουμπαρά» ο Ν. Κωνσταντόπουλος

Στον εισαγγελέα εφετών, Ν. Παναγιωτόπουλο, ο οποίος διενεργεί την επείγουσα έρευνα για τις καταγγελίες περί απόπειρας εξαγοράς ψήφων βουλευτών σε σχέση με την επικείμενη προεδρική εκλογή κατέθεσε σήμερα το πρωί ο Νίκος Κωνσταντόπουλος. Αρχικά το «ραντεβού» ήταν για χθες, αλλά μετατέθηκε για σήμερα λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων του Ν. Κωνσταντόπουλου.

Στην κατάθεσή του, εν προκειμένω , ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού έκανε λόγο για «πολιτική επικοινωνιακή επιχείρηση της κυβέρνησης για την ανεύρεση βουλευτών…», η οποία όπως αναφέρει «άνοιξε τον ολισθηρό δρόμο του παρασκηνίου, με πιέσεις, υποσχέσεις, παροχές και ανταλλάγματα». Ο κ. Κωνσταντόπουλος εξέφρασε επίσης την άποψη ότι η κυβέρνηση έχει την υποχρέωση να εξηγήσει τι εννοούσε ότι είναι δεδομένοι οι 180 βουλευτές και διατύπωσε τη σκέψη ότι «ο επικοινωνιακός τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση διαχειρίζεται την πολλαπλή κρίση ύπαρξης και ταυτότητας της Ελλάδας, αλλά και η εμμονή στις πρακτικές σύγχυσης κι όχι διάκρισης εξουσιών, που αποκαλύπτει η ευθυγράμμιση κυβερνητικών εξαγγελιών και εισαγγελικών παραγγελιών, αποτελούν πρόσθετα συμπτώματα της κρίσης, ασκήσεις πολιτικής υποκρισίας και θεσμικής αδυναμίας».

Μετά το πέρας της κατάθεσης Κωνσταντόπουλου, τον πρώην πρόεδρο του Συνασπισμού θα ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες (με βάση τουλάχιστον τον μέχρι στιγμής προγραμματισμό του διενεργούντα την έρευνα) και άλλα πολιτικά πρόσωπα. Ήδη, για παράδειγμα, κατέθεσε ενώπιον του εισαγγελέα Εφετών και ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Γιάννης Πανούσης, γι’ αυτή την εβδομάδα έχουν προγραμματιστεί οι καταθέσεις του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμένου, καθώς και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Δραγασάκη, ενώ ενδέχεται να παρουσιαστεί και ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, μετά την εντολή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ευτέρπης Κουτζαμάνη, για κατεπείγουσα έρευνα, το εισαγγελικό κατώφλι πέρασαν ο Αιμίλιος Λιάτσος, διευθυντής της εφημερίδας, Contra News, που δημοσίευσε τις επίμαχες καταγγελίες, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος τις επικαλέστηκε σε τηλεοπτικό πάνελ και ο Νίκος Παππάς, διευθυντής του πολιτικού γραφείου του κ. Τσίπρα. Ο κύκλος των μαρτυρικών καταθέσεων έκλεισε την πρώτη εβδομάδα της έρευνας με τη εξέταση του προέδρου της ΔΗΜ.ΑΡ., Φώτη Κουβέλη.

Πάντως από τις μέχρι στιγμής καταθέσεις δεν έχουν προσκομιστεί στον εισαγγελέα στοιχεία τέτοια, όπως συγκεκριμένα ονόματα και γεγονότα, που να τεκμηριώνουν τις καταγγελίες περί εξαγοράς βουλευτών προκειμένου να συγκεντρώσει η Κυβέρνηση τις 180 ψήφους για την εκλογή του νέου προέδρου της Δημοκρατίας. Μάλιστα ο δημοσιογράφος Αιμίλιος Λιάτσος, διευθυντής της εφημερίδας που φιλοξένησε το επίμαχο δημοσίευμα περί υπάρξεως ομάδας επιχειρηματιών που έχει οργανώσει συγκέντρωση χρημάτων για ενδεχόμενη εξαγορά βουλευτών ενόψει της επικείμενης προεδρικής εκλογής, αν και υπεραμύνθηκε της αξιοπιστίας της πηγής του δεν ήταν σε θέση να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία λόγω του δημοσιογραφικού απορρήτου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα