Καταδίκασε ο ορκισμένος εχθρός του Ερντογάν την απόπειρα πραξικοπήματος

Αντίθετο βρίσκει τον ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν και πρώην «πνευματικό πατέρα» το πραξικόπημα που επιχειρήθηκε στην Τουρκία. Ο ορκισμένος πλέον εχθρός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν  καταδίκασε «κατηγορηματικά», από τις ΗΠΑ όπου κατοικεί, την απόπειρα πραξικοπήματος που πραγματοποιήθηκε στην πατρίδα του από στασιαστές στρατιώτες.

«Υπέφερα από πολλά στρατιωτικά πραξικοπήματα τα 50 τελευταία χρονια και βρίσκω συνεπώς ιδιαίτερα προσβλητικό το να κατηγορούμαι ότι έχω οποιαδήποτε σχέση μ’ αυτή την απόπειρα. Αρνούμαι κατηγορηματικά αυτές τις κατηγορίες» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Γκιουλέν, ο οποίος κατηγορήθηκε από τον Ερντογάν ότι συνδέεται με τους πραξικοπηματίες στρατιωτικούς.

«Καταδικάζω με τους πιο κατηγορηματικούς όρους την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος στην Τουρκία» τόνισε ο 75χρονος Γκιουλέν.

«Η άνοδος μιας κυβέρνησης στην εξουσία δεν πρέπει να γίνεται παρά μόνο έπειτα από μια ελεύθερη και δίκαιη εκλογική διαδικασία» αναφέρει ακόμη στην ανακοίνωσή του.

Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε τον ιεροκήρυκα, ο οποίος από το 1999 ζει απομονωμένος σε μια ορεινή περιοχή της αμερικανικής πολιτείας της Πενσιλβάνια (βορειοανατολικές ΗΠΑ), ότι είναι ο υποκινητής του πραξικοπήματος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα