Καταδίκη για υποψήφια βουλευτή της Χ.Α.

Σε ποινή 6 μηνών με αναστολή για κατοχή εκρηκτικών υλών καταδικάστηκε η Θέμιδα Σκορδέλη, η οποία είχε κατηγορηθεί επίσης για παράβαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας και για πλαστογραφία, αδικήματα για τα οποία αθωώθηκε από το Δικαστήριο.

Υπενθυμίζεται ότι σε έρευνα της αστυνομίας στο σπίτι της είχαν κατασχεθεί πλαστά CD και DVD και κλεψίτυπες-«μαϊμού» τσάντες, αλλά και 18 κροτίδες (δυναμιτάκια) για τις οποίες και τελικά καταδικάστηκε. Σύμφωνα με τους δικηγόρους της, η κ. Σκορδέλη αντιμετώπιζε αρχικά μόνο το αδίκημα της πλαστογραφίας, η κατηγορία όμως αναβαθμίστηκε… επίτηδες από τις ανακρίτριες Κλάπα και Δημητροπούλου προκειμένου να επιτύχουν την τιμωρία της. Η Θέμιδα Σκορδέλη αντιμετωπίζει επίσης το αδίκημα της σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Είχε μάλιστα κριθεί προσωρινά κρατούμενη για το συγκεκριμένο κακούργημα και αποφυλακίστηκε πρόσφατα με όρους.

Κατηγορείται, εξάλλου, και επικίνδυνη σωματική βλάβη για τη συμμετοχή της σε δολοφονική επίθεση εναντίον Αφγανών μεταναστών, υπόθεση της οποίας η εκδίκαση έχει αναβληθεί πάνω από 8 φορές.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα