Καταρρίπτει όλα τα ρεκόρ η Cosco στο λιμάνι του Πειραιά

Σπάει όλα τα ρεκόρ η Cosco στον Πειραιά για το 2014 αφού σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η θυγατρική της εταιρεία, Cosco Pasific και αφορούν το φετινό 11μηνο (Ιανουάριος-Νοέμβριος), διακινήθηκαν 2,73 εκατομμύρια εμπορευματοκιβώτια από τις Προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του ΟΛΠ.

Πέρυσι, κατά την ίδια περίοδο, είχαν διακινηθεί 2,28 εκατομμύρια εμπορευματοκιβώτια. Παράλληλα, η πρόβλεψη είναι ότι πολύ σύντομα θα σπάσει το φράγμα των τριών εκατομμυρίων. Σε μηνιαία βάση τον Νοέμβριο διακινήθηκαν 255,9 χιλιάδες εμπορευματοκιβώτια, αριθμός αυξημένος κατά 12,4% έναντι του προηγούμενου έτους.

Έτσι όπως έχουν αυτή τη στιγμή τα δεδομένα (συνυπολογίζοντας και τα περίπου 700.000 εμπορευματοκιβώτια που θα διακινηθούν φέτος από την Προβλήτα Ι του ΟΛΠ), ο συνολικός αριθμός εκτινάσσεται στα 3,7 εκατομμύρια, κάτι που σημαίνει ότι το λιμάνι πλησιάζει σταδιακά στο 100% της ετήσιας δυναμικότητάς του, που ανέρχεται σε 4,7 εκατ. εμπορευματοκιβώτια. Το στοιχείο αυτό εξηγεί και την προσπάθεια που καταβάλλει τα τελευταία χρόνια η Cosco, σε συνεργασία με τη διοίκηση του ΟΛΠ και το υπ. Ναυτιλίας, προκειμένου να διευρύνει την παρουσία της στο λιμάνι και να αυξήσει τα διακινούμενα εμπορευματοκιβώτια.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα