Καταφεύγουν στο CAS Πλατινί και Μπλάτερ

 

 

Η προτελευταία ελπίδα που είχαν για να επιστρέψουν στις θέσεις τους χάθηκε και μένει η τελευταία που λέγεται Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο, το γνωστό σε όλους μας CAS. Ο Μισέλ Πλατινί και ο Σεπ Μπλάτερ είδαν τις εφέσεις τους να πέφτουν στο κενό κι έτσι η ποινή αποκλεισμού τους από τις θέσεις των προέδρων της UEFA και της FIFA αντίστοιχα παραμένει!

Αμφότεροι έχουν τεθεί σε αργία για τρεις μήνες, μία ποινή που δύναται να παραταθεί κατά 45 μέρες αν χρειαστεί, αν και οι πληροφορίες από την εισαγγελία της Ελβετίας λένε ότι δεν θα χρειαστεί καμία παράταση, διότι η Επιτροπή Ηθικής της FIFA θα αποφανθεί πριν από τα Χριστούγεννα. Πάντως, οι δύο άνδρες είναι έτοιμοι να προσφύγουν στο CAS –αν δεν το έχουν κάνει ήδη– με το επιχείρημά τους να είναι πάντα το ίδιο, δηλαδή ότι το ποσό των 2.000.000 ελβετικών φράγκων δόθηκε από τον Μπλάτερ στον Πλατινί για τον συμβουλευτικό ρόλο του προέδρου της UEFA επί μία διετία.

Όλα δείχνουν ότι δεν θα αποφύγουν την ποινή των έξι ετών που ακούγεται ότι θα τους επιβληθεί, που στην ουσία σημαίνει ισόβιος αποκλεισμός για τον Μπλάτερ (εκτός αν επιστρέψει δριμύτερος στα 86 του) και τεράστιο πλήγμα στο πρεστίζ και στην παραγοντική καριέρα του Μισέλ Πλατινί.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα