Κατεδαφίζουν το σπίτι του: Δίνει μάχη να το σώσει γνωστός Έλληνας ηθοποιός

Στο εδώλιο του Β’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου στην Ευελπίδων για να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες για παράβαση του νόμου περί κατεδάφισης αυθαιρέτων και περί προστασίας των δασών και δασικών εκτάσεων, κάθισε το πρωί της Τετάρτης ο Σταμάτης Γαρδέλης.

Σύμφωνα με το δασαρχείο, το σπίτι του ηθοποιού στο Πόρτο Γερμανό αποτελεί δασική έκταση, την οποία και έχει καταπατήσει σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους.

«Η έκταση είναι ιδιωτική δασική και κηρύχθηκε αναδασωτέα γιατί έγιναν επεμβάσεις που δεν έπρεπε. Μέσα σε δασική έκταση ο κατηγορούμενος είχε ξύλινη περίφραξη. Υπήρχαν επίσης και κάποια μικρά κτίσματα με μπετό. Η περιοχή εκεί είναι κάπως ανακατεμένη. Υπάρχουν δηλαδή και αγροτικές εκτάσεις εκεί», εξήγησε στους δικαστές η δασάρχης προκαλώντας την αντίδραση του συνηγόρου του ηθοποιού, ο οποίος υποστήριξε ότι υπάρχουν γύρω κτίσματα σε άλλα οικόπεδα, αλλά δεν κινδυνεύουν με κατεδάφιση.


Ο Σταμάτης Γαρδέλης ακούγοντας τα όσα λεγόντουσαν από την πλευρά της δασικής υπηρεσίας, σηκώθηκε αγανακτισμένος από το εδώλιο, λέγοντας στον πρόεδρο και την έδρα, όπως διαβάζουμε στο «Πρώτο Θέμα», πώς έχει τακτοποιήσει το ακίνητο σύμφωνα με όσα ορίζει ο νόμος.

«Θέλω να μιλήσω. Έκανα την προσφυγή γιατί το 2011 είχαν τακτοποιηθεί οι δουλειές μου. Είχα πληρώσει πρόστιμο για τη μικρή οικία που έφτιαξα. Έψαξα τα συμβόλαια. Αγόρασα το οικόπεδο, έχτισα, το τακτοποίησα και μου βγήκε απόφαση κατεδάφισης».

Τελικά το δικαστήριο αποφάσισε να αναβάλει την υπόθεση προκειμένου να εκδοθεί η απόφαση του διοικητικού δικαστηρίου επί της ασκηθείσας προσφυγής.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα