Κατερίνα Κύργιου: «Η μαγεία του Μακιγιάζ»

Η beauty-make up artist και συγγραφέας Κατερίνα Κύργιου είναι μια νέα και όμορφη γυναίκα, με πλούσιο βιογραφικό ως προς τις σπουδές της εδώ και στο εξωτερικό, αλλά και με μεγάλες επιτυχίες στον χώρο που επέλεξε, παρά το νεαρό της ηλικίας της. Η συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα μας ήταν μια ευχάριστη έκπληξη, απολαυστική, ενδιαφέρουσα, δίνοντας στον χρόνο άλλες διαστάσεις και σ’ εμάς την πεποίθηση ότι οι νέοι αυτής της βασανισμένης χώρας ήταν, είναι και θα είναι η ελπίδα μας για ένα υπέροχο και πανέμορφο αύριο.

Συνέντευξη στην Καίτη Νικολοπούλου

_DSC4238LΗ ενασχόλησή σας με το επαγγελματικό μακιγιάζ οφείλεται στην οικογένειά σας, που, επίσης, έχει αξιόλογη πορεία σ’ αυτόν τον χώρο, ή είναι κάτι που γεννήθηκε μέσα σας;

«Είναι συνδυασμός αυτών των δύο. Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, θυμάμαι χρώματα! Σαν κοριτσάκι, όταν δεν με έπαιρνε ο ύπνος, αντί να μετράω προβατάκια, σκεφτόμουν μια φανταστική κούκλα, και τη φανταζόμουν με διαφορετικό look στα μαλλιά, στο μακιγιάζ και στα ρούχα. Μέχρι να αποφασίσω ποιο look προτιμούσα, αποκοιμιόμουν! Μεγαλώνοντας, οι φανταστικές κούκλες αντικαταστάθηκαν από την αδερφή μου και την ξαδέρφη μου – παντοτινές μου μούσες! Ως έφηβη, δέχτηκα την πρώτη μου “επαγγελματική” πρόταση στα 15 μου! Είχαμε ταξιδέψει οικογενειακώς στο Λονδίνο και μια πολύ όμορφη και προσεγμένη κυρία από το γκρουπ θαύμασε το μακιγιάζ μου και μου ζήτησε να τη βάψω – και το έκανα με επιτυχία! Ως ενήλικη, το τι θα ακολουθούσα ήταν πλέον μονόδρομος… Προσθέστε και το γεγονός ότι προέρχομαι από οικογένεια με μεγάλη παράδοση στον κλάδο της αισθητικής πάνω από 30 χρόνια, και το παζλ ολοκληρώνεται!»

Έχω μπροστά μου το βιβλίο σας «Η μαγεία του Μακιγιάζ». Απευθύνεται σε επαγγελματίες ή σε απλούς ανθρώπους;

«Στο βιβλίο μου μπορείτε να βρείτε τα πάντα για το αισθητικό μακιγιάζ, 120 σελίδες με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, tips μακιγιάζ, τεχνικές και εφαρμογή. Ιστορία του μακιγιάζ, αρχές προσωπολογίας – δερματολογίας – χρωματολογίας. Προϊόντα και εργαλεία μακιγιάζ – από το ποιο πινέλο χρησιμοποιούμε μέχρι το πώς τα καθαρίζουμε! Η μεγαλύτερη πρόκληση για μένα ήταν η λεπτή ισορροπία ανάμεσα στο να γίνει ολοκληρωμένος οδηγός για επαγγελματίες, αλλά και εγχειρίδιο με συμβουλές μακιγιάζ για ερασιτέχνες. Από την αγάπη των αναγνωστών και τα μηνύματα που δέχομαι, νομίζω πως τα κατάφερα!»

Φυλλομετρώντας το, διαπίστωσα πως μπορώ να χρησιμοποιήσω κάθε του tip. Δεν φοβάστε πως αν κάποιος πάρει το βιβλίο σας δεν θα χρειάζεται πια έναν επαγγελματία μακιγιέζ;

576490_532535236765552_1048362196_n«Δεν το βλέπω έτσι. Θεωρώ ότι μόνο καλό μπορεί να κάνει σε μια γυναίκα το να μάθει να μακιγιάρεται καλύτερα. Επίσης, θεωρώ πολύ ρηχό το να βλέπεις ανταγωνιστικά τη δουλειά ενός συναδέλφου. Και για να απαντήσω ακριβώς σε αυτό που με ρωτήσατε, δεν νομίζω να σταματήσουμε να πηγαίνουμε σε ένα καλό ρεστοράν επειδή διαβάσαμε το πολύ καλά πληροφορημένο βιβλίο μαγειρικής τού σεφ που έγραφε τις συνταγές!»

Θέλετε να αναφερθείτε σε κάποιους διάσημους, των οποίων έχετε επιμεληθεί το μακιγιάζ τους;

«Φαίη Ξυλά, Μαρία Κορινθίου, Όλγα Φαρμάκη, Αντωνία Καλλιμούκου (την έχω και στο βιβλίο μου), Κώστας Σόμμερ, Stavento, Παύλος Χαϊκάλης και πολλοί ακόμη αγαπημένοι! Μοναδική εμπειρία αποτέλεσε για μένα η συνεργασία μου με τον Σάκη Ρουβά που επιμελήθηκα στην τελευταία του συναυλία το μακιγιάζ όλων του των χορευτών».

Τι σας ξεκουράζει στον απόηχο μιας κουραστικής μέρας;

«Οι αγαπημένοι μου άνθρωποι… η οικογένειά μου, ο σύντροφός μου και οι φίλες μου που παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή μου. Δεν βλέπω καθόλου τηλεόραση, αλλά είμαι πολύ σινεφίλ. Ακούω μουσική γιατί με χαλαρώνει και σίγουρα ένα ζεστό μπάνιο είναι η πρώτη μου επιλογή μόλις επιστρέψω σπίτι».

Ενόψει του χειμώνα, τι πρέπει να προσέξουμε για το δέρμα μας;

«Να φροντίσουμε να το ενυδατώσουμε και να επιλέξουμε ένα με δύο τόνους πιο ανοιχτό foundation, μιας και το μαύρισμα αρχίζει να μας αποχαιρετά!»

Για το μακιγιάζ, τι τόνους χρωμάτων να επιλέξουμε και τι να αποφύγουμε;

«Όπως σε κάθε σεζόν, μπορούμε να βρούμε τάσεις που καλύπτουν όλα τα γούστα! Τα σκούρα χείλη και τα λαμπερά και χρωματιστά μάτια είναι δύο από τις πιο επικρατέστερες τάσεις. Γενικά, θα πρότεινα να μην ακολουθούμε πιστά τις τάσεις της μόδας, αλλά αυτό που πραγματικά μας πάει και μπορούμε να υποστηρίξουμε».

Ποια είναι τα επόμενα όνειρά σας;

«Γενικά έχω πάρα πολλά πράγματα στα σκαριά και ελπίζω να πάνε όλα καλά και να προχωρήσουν. Προέχει όμως η έκδοση του εκπαιδευτικού βιβλίου που ετοιμάσαμε με όλη την υπεύθυνη συγγραφική ομάδα –η οποία αποτελείται από εκπαιδευτικούς ανωτάτων κρατικών ιδρυμάτων– που θα αποτελέσει την ύλη της Β΄ τάξης των ΕΠΑΛ (Τεχνικά Λύκεια), στον τομέα Αισθητικής και Μακιγιάζ. Και σε αυτό το βιβλίο έχω αναλάβει, μεταξύ άλλων, και το αγαπημένο μου κεφάλαιο, που περιλαμβάνει το νυφικό μακιγιάζ, στο οποίο εξειδικεύομαι και είναι κάτι, που υπηρετώ για δεκατρία χρόνια».

1450892_701005773251830_1469270342_n

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα