Κατοχυρώνει τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας ο Παναθηναϊκός!

Πλήρης ικανοποίηση επικρατεί στον Παναθηναϊκό μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συμβουλίου να δώσει το «πράσινο φως» για την παροχή των 7 εκατομμυρίων ευρώ για την ανάπλαση της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Παρά τον ενθουσιασμό τους, στο «τριφύλλι» επέλεξαν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους, καθώς ο σκοπός τους είναι υψηλότερος από την… απλή ανακαίνιση του γηπέδου, φτάνοντας μέχρι και στην «κατοχύρωση» της κατοχής του γηπέδου, με την απεμπλοκή τους από τη Διπλή Ανάπλαση, αλλά και την ακύρωση του σχετικού προεδρικού διατάγματος.

Οι λόγοι που κρατούν χαμηλά… τις φωνές ικανοποίησης στον Παναθηναϊκό είναι δύο. Πρώτον, το ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία. Τι εννοούμε; Ότι το ελεγκτικό συμβούλιο αποδέχθηκε, μεν, σε δεύτερο βαθμό την έφεση των «πρασίνων», ανοίγοντας τον δρόμο για τα 7 εκατομμύρια της ανάπλασης, αλλά θα πρέπει το συγκεκριμένο κονδύλι να πάρει εκ νέου έγκριση από την Περιφέρεια Αττικής, δηλαδή την περιφερειάρχη Ρένα Δούρου. Σαφώς και υπάρχει αισιοδοξία για θετική έκβαση, αλλά… μηδένα προ του τέλους μακάριζε, ώστε να φτάσεις στον σκοπό σου.

Σε αυτό το στάδιο, λοιπόν, βασικό μέλημα των ανθρώπων του «τριφυλλιού» είναι να περάσει ήσυχα το θέμα στην Περιφέρεια, να πάρει έγκριση το κονδύλι και να προχωρήσουν στην ανακατασκευή του ιστορικού γηπέδου. Θυμίζουμε πως η προηγούμενη περιφερειακή αρχή, με τον Γιάννη Σγουρό στο τιμόνι της, είχε εγκρίνει το κονδύλι και τα έργα θα έπρεπε να είχαν ξεκινήσει από πέρυσι το καλοκαίρι και να έχουν ολοκληρωθεί από τον Φεβρουάριο του 2015. Έστω και με καθυστέρηση, στον Παναθηναϊκό πιστεύουν ότι τώρα, που έφτασαν –εκ νέου– στην πηγή, θα καταφέρουν να… πιουν νερό!

Όλα τα παραπάνω συνθέτουν το πρώτο στάδιο του «πράσινου» σχεδίου. Η επόμενη κίνηση ανεβαίνει επίπεδο και επιχειρεί την απεμπλοκή του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας από τον Νόμο της Διπλής Ανάπλασης και, βέβαια, την ακύρωση του προεδρικού διατάγματος, βάσει του οποίου έχει δοθεί συγκεκριμένη διορία για την παράδοση της έκτασης που βρίσκεται το «Απόστολος Νικολαΐδης». Ο Παναθηναϊκός με πρόσφατη προσφυγή του πέτυχε την παράταση-επέκταση της αρχικής διορίας, ωστόσο το θέμα παραμένει ανοικτό, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει πολύ μεγαλύτερα προβλήματα στο μέλλον.

Πώς εξυπηρετούνται οι «πράσινοι» από τη δικαίωσή τους σε δεύτερο βαθμό στο Ελεγκτικό Συμβούλιο; Με πολύ απλό τρόπο. Βάσει του σκεπτικού της απόφασης, το γήπεδο της Λεωφόρου ανταποκρίνεται σε υπόθεση ευρύτερου δημοσίου ενδιαφέροντος, καθώς χρησιμοποιείται από έναν μεγάλο σύλλογο της Αθήνας, με εκατομμύρια υποστηρικτές. Τι σημαίνει αυτό; Ή, καλύτερα, τι θα… σημαίνει για τη γραμμή που θα ακολουθήσουν οι «πράσινοι»;

Στην ουσία ακυρώνει το σκεπτικό του προεδρικού διατάγματος, καθώς αναγνωρίζει ότι το γήπεδο χρησιμοποιείται δίχως χρονικό ορίζοντα από τον Παναθηναϊκό, δίχως δηλαδή ημερομηνία λήξης, βάσει της οποίας θα πρέπει το «τριφύλλι» να «μετακομίσει» στον Βοτανικό ή οπουδήποτε αλλού! Η «κατοχύρωση» του γηπέδου θα ανοίξει επιπλέον τον δρόμο για την απεμπλοκή του από τη συγκεκριμένη ιστορία, στην ουσία την κατάργηση του ανεφάρμοστου Νόμου της Διπλής Ανάπλασης, προκειμένου να δημιουργηθεί η προοπτική για την κατασκευή νέου γηπέδου στον χώρο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, όπου είναι και η ιστορική έδρα του «τριφυλλιού» και που επιθυμούν σφόδρα να παραμείνει τα εκατομμύρια των οπαδών του.

Οι υποψήφιοι αντικαταστάτες του Σίλντενφελντ

Ο Γκόρντον Σίλντενφελντ προτίμησε τελικά την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, επιλέγοντας να μη μετακινηθεί η οικογένειά του στην Αθήνα. Τα ονόματα που ακούγονται για την αντικατάσταση του Κροάτη κεντρικού αμυντικού δεν είναι λίγα. Πρόκειται για παίκτες με χαμηλό κόστος μεταγραφής, ή ελεύθερους, καθώς ο Παναθηναϊκός δεν είναι σε θέση να καταβάλει μεγάλα ποσά για τη μεταγραφική του ενίσχυση.

Η τελευταία περίπτωση που διέρρευσε, αφορά τον αμυντικό της Τρέντσιν, Μίλαν Ρούντιτς. Οι Σλοβάκοι δεν απαιτούν μεγάλα ποσά, ενώ ο ίδιος ο παίκτης θέλει να αγωνιστεί σε μία ομάδα που συμμετέχει στους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Μία ακόμη υπόθεση που κυκλοφόρησε, είναι του Σουηδού στόπερ της Μάλμε, Φιλίπ Ελάντερ, ο οποίος επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον των «πράσινων», ενώ έχει μιλήσει με τον συμπατριώτη του, Μάρκους Μπεργκ, από τον οποίο αποκόμισε τις καλύτερες πληροφορίες.

Στα υπ’ όψιν και ο αμυντικός της Χαρτς, Ντάνι Γουίλσον, ο οποίος μένει ελεύθερος το καλοκαίρι, όπως και ο Βραζιλιάνος της Φορτούνα Ντίσελντορφ, Μπρούνο Σοάρες, ο οποίος επίσης μένει ελεύθερος.

Παράλληλα, το καλοκαίρι οι “πράσινοι” ενδέχεται να παραχωρήσουν είτε τον Ντάνιελ Πράνιτς, είτε τον Νίκο Καρέλη, είτε και τους δύο μαζί, καθώς υπάρχει ενδιαφέρον από ευρωπαϊκές ομάδες.

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ

Το ρεπορτάζ που σας παρουσιάζουμε στο βασικό κομμάτι της σελίδας, επιβεβαιώνεται πλήρως από τις δηλώσεις του προέδρου του Ερασιτέχνη, Ηλία Μιχαλαριά και του γενικού γραμματέα, Γιώργου Καρανάσου.

Όπως δήλωσαν οι δύο «πράσινοι» παράγοντες, σκοπός του δήμου είναι να γκρεμίσει τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, κάτι που οι ίδιοι δεν θα επιτρέψουν να συμβεί, δρομολογώντας τις εξελίξεις για την ακύρωση του Νόμου της Διπλής Ανάπλασης. Αναφέρουμε το χαρακτηριστικό απόσπασμα των δηλώσεών τους:

Ηλίας Μιχαλαριάς: «Υπάρχει αδιαλλαξία του δήμου σε σημαντικά ζητήματα. Δεν υπάρχει περιθώριο συνεργασίας. Σε βαθμό που λέμε δεν πάει άλλο».

Γιώργος Καρανάσος: «Έχουμε κάτσει στο ίδιο τραπέζι για να δούμε πού μπορεί να υπάρξει σημείο σύγκλισης. Τα πάντα ξεκινούν και τελειώνουν στο ίδιο σημείο. Στη Διπλή Ανάπλαση, στην κατεδάφιση της Λεωφόρου. Ο χρόνος όμως κυλάει. Αυτό είναι υπέρ τους. Αυτό θέλουν».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα