Κατρακύλα δίχως τέλος…

Η κρίση στον Τύπο εξακολουθεί να γίνεται ολοένα και πιο βαθιά, καθώς απογοητευτικά ήταν τα νούμερα των φύλλων που πωλήθηκαν το διήμερο Μεγάλο Σάββατο-Κυριακή του Πάσχα για τις κυριακάτικες εφημερίδες.

Παρά το γεγονός πως τα φύλλα έμειναν στα περίπτερα για δύο ημέρες, οι αναγνώστες αδιαφόρησαν επιδεικτικά, δείχνοντας να γυρνούν την πλάτη τους τόσο στη δημοσιογραφική δουλειά όσο και στις προσφορές.

Είναι χαρακτηριστικό πως σημειώθηκε νέο αρνητικό ρεκόρ, καθώς όλες μαζί οι εφημερίδες πούλησαν 270.000 φύλλα. Το φράγμα των 300.000 φύλλων είχε σπάσει την πρώτη εβδομάδα του Πάσχα, όταν οι πωλήσεις έπεσαν κατακόρυφα και πωλήθηκαν μόλις 286.000 φύλλα. Τότε (2/4) χάθηκαν περί τις 15-20.000 αναγνώστες, και δυστυχώς η κατρακύλα είχε και συνέχεια. Οι εφημερίδες με τα πασχαλινά τους φύλλα, όχι μόνο δεν κατάφεραν να καλύψουν την απώλεια στο αγοραστικό τους κοινό, αλλά έχασαν κι άλλη από τη δύναμή τους.

Φυσικά, αυτά τα αρνητικά ρεκόρ που καταγράφονται το ένα μετά το άλλο έχουν τη δική τους εξήγηση… Από τη μία η κατάρρευση δημοσιογραφικών ομίλων, με τους απλήρωτους εργαζόμενους και τα χίλια μύρια οικονομικά προβλήματα, και από την άλλη το γεγονός πως ο καθένας μπορεί μέσα από το κινητό του να μάθει όλα όσα τον ενδιαφέρουν δυσχεραίνουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση στον Τύπο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα