Κατσικάς: «Πρέπει να διεκδικήσω την ευκαιρία μου»

Για όλους και για όλα μίλησε ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Γιώργος Κατσικάς, ο οποίος δήλωσε πως είναι μία νέα αρχή για όλους στην ομάδα, ενώ ο ίδιος πρέπει να διεκδικήσει την ευκαιρία του…

Αναλυτικά όσα είπε ο ταλαντούχος άσος του «Δικέφαλου του Βορρά»:
«Δεν είμαι σίγουρος αν μπορώ να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση. Τις επιλογές τις κάνουν οι προπονητές, αυτοί αποφασίζουν ποιοι θα παίζουν ή όχι. Εμένα η δουλειά μου είναι να προσπαθώ στις προπονήσεις και είναι απόφαση του προπονητή από εκεί και πέρα αν θα επιλέξει ή όχι να με βάζει να παίζω. Και σε προσωπικό επίπεδο και σε ομαδικό, η περυσινή ήταν μια χρονιά που έχει πικρή γεύση. Ελπίζω η φετινή σεζόν και για μένα να είναι καλή, αλλά και για την ομάδα έτσι ώστε να πετύχει αυτά που δεν κατάφερε.

Ξεκινώντας από μένα, ίσως δεν έκανα όσα μπορούσα στις προπονήσεις για να διεκδικήσω μια θέση. Αλλά είναι πάντα θέμα του προπονητή ποιον θα επιλέξει. Εγώ προσωπικά πρέπει με την απόδοση μου να τον διευκολύνω να πάρει την απόφαση του για το αν θα με χρησιμοποιήσει. Σε προσωπικό επίπεδο δεν έχω μιλήσει με τον προπονητή. Μας έχει μιλήσει ως σύνολο. Κάθε χρονιά είναι και μια καινούρια αρχή. Ο προπονητής πρέπει να κάνει τις επιλογές του και εγώ πρέπει να προσπαθήσω να είμαι σε αυτές Η έλλειψη αγώνων είναι ένα θέμα γιατί μέσα από τους αγώνες βελτιώνεσαι. Φυσικά στην όλη βελτίωση ενός παίκτη σημαντικό ρόλο παίζει η προπόνηση. Το ότι έχω παίξει ελάχιστα ματς πέρσι, ίσως με έχει αφήσει πίσω αν και δεν μπορώ να το πω με βεβαιότητα. Αλλά είναι μια νέα χρονιά για όλους, θα έχω την ευκαιρία και πρέπει να τη διεκδικήσω.

Ένα θετικό είναι πως έχουμε πολλά νέα παιδιά που γνωρίζονται από τις ακαδημίες της ομάδας. Υπάρχει ένα καλό κλίμα, υπάρχει συνεργασία γιατί ο ένας καταλαβαίνει τον άλλο πιο εύκολα. Έφυγαν κάποιοι παίκτες αλλά κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας και της χρονιάς θα αποδειχθεί αν αυτές οι αποχωρήσεις στοίχισαν ή όχι στην ομάδα. Είναι η τελευταία μου χρονιά και πρέπει να τα δώσω όλα για να καθιερωθώ στην ομάδα. Μόνο έτσι θα καταφέρω να πετύχω όλα όσα θέλω στον ΠΑΟΚ.

Κάθε μέρα ο προπονητής μας δίνει οδηγίες και τι πρέπει να βελτιώσουμε, τι κάνουμε σωστό και τι λάθος. Καθημερινά και μέσα από τις προπονήσεις και από τα videos μας αναλύει αρκετά πράγματα. Αυτό που μου έχει κάνει εντύπωση είναι πως μιλά πάντα για πρωταθλητισμό που θα έρθει μέσα από την καθημερινή μάχη στις προπονήσεις και την ανταγωνιστικότητα μεταξύ μας.

Είμαστε ένα σύνολο Ελλήνων παικτών σε ότι αφορά την πλειοψηφία του ρόστερ. Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να συνεργαζόμαστε μεταξύ μας πιο εύκολα ενώ υπάρχει και ο αμοιβαίος σεβασμός. Θέλουμε να είμαστε ομάδα και μέσα και έξω από το γήπεδο. Αυτό είναι ένα από τα θετικά στοιχεία της μέχρι τώρα προετοιμασίας. Σε ότι αφορά τα μειονεκτήματα ίσως είναι η έλλειψη εμπειρίας λόγω της μικρής ηλικίας των περισσοτέρων ποδοσφαιριστών.

Δεν θέλω να δικαιολογήσω τον εαυτό μου. Είτε έφταιγα είτε όχι όταν έπαιζα, την απόφαση την είχε ο προπονητής. Δεν πρέπει να επηρεαζόμαστε από τα όσα λένε για σένα. Μόνο κακό μπορεί να σε κάνει όταν ακούς τι λένε για σένα. Θέλω να είμαι αφοσιωμένος στην προπόνηση, να κλείσω τα αυτιά μου και να δουλεύω. Δεν ξέρω αν ο κόσμος με θεωρεί κομμάτι της ομάδας, αλλά εγώ είμαι εδώ και επομένως είμαι μέλος του ΠΑΟΚ. Σαφώς και στόχος μας πρέπει να είναι να βγούμε πρώτοι στο πρωτάθλημα και να πάμε όσο πιο ψηλά μπορούμε. Αλλά δεν είμαι αρμόδιος να πω τι χρειάζεται για να γίνει αυτό. Ο προπονητής με τη διοίκηση αποφασίζει για μεταγραφές. Εμάς η δουλειά μας είναι να δουλεύουμε στις προπονήσεις.

Το σύστημα 3-4-3 είναι αλήθεια ότι πρώτη φορά τα έπαιξα. Ο προπονητής μας, εξήγησε τι πρέπει να κάνουμε και ποιες είναι οι κινήσεις. Στο φιλικό τα πήγαμε καλά ως πρώτη εικόνα πάνω σε αυτό ανεξάρτητα του αν χάσαμε. Είναι ένα σύστημα που είναι και πιο αμυντικό αλλά και πιο επιθετικό παράλληλα. Συμμετέχουμε και στην επίθεση. Αλλά είμαι σίγουρος ότι θα δουλέψουμε και άλλα συστήματα. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι μέσα από τα φιλικά να διορθώνουμε τα λάθη μας και να βελτιωνόμαστε. Βελτιώνεις φυσική κατάσταση, αυτοματισμούς, συνεργασία και ομαδικότητα. Θα σου δώσω ένα παράδειγμα την Ολλανδία που παίζει αυτό το σύστημα. Έχει ένα κορυφαίο προπονητή που τους έχει βοηθήσει πολύ. Είναι ένα σύστημα που έχει πολλές εναλλαγές από την άμυνα στην επίθεση και σε βοηθά να βελτιώνεσαι».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα