Κατσουράνης: “Μετά τη Γαλλία ξέραμε ότι μπορούμε να πάρουμε το Euro”

Ο Κώστας Κατσουράνης, εκ των πρωταγωνιστών του έπους του 2004 όταν η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου κατέκτησε – σαν σήμερα – το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, μίλησε στον αέρα του SportFM και εξήγησε πως κομβικό σημείο ήταν το ματς με τη Γαλλία, διότι σε αυτό η Εθνική νίκησε με την ανωτερότητά της και οι συμπαίκτες του και ο ίδιος πίστεψαν ότι μπορούν να πάρουν το Euro.

“Ήμασταν μια παρέα δυνατή. Μεγάλες προσωπικότητες, υπήρχε πάντρεμα πάρα πολύ καλό κλίμα μεταξύ μας. Νιώθαμε πολύ κοντά τους Έλληνες. Είχαμε άγνοια κινδύνου και βοηθηθήκαμε γιατί πολλά παιδιά ήταν στο εξωτερικό. Θυμάμαι πριν πάμε είχα πει σε μια συνέντευξη ότι πολύ δύσκολα θα χάναμε. Φυσικά και δεν περίμενα να πάρουμε το ευρωπαϊκό. Η δική μου άποψη είναι ότι θα δυσκολευόταν πολλοί οι αντίπαλοί μας για να μας νικήσουν.

Όλο το στόρι άλλαξε στο παιχνίδι με τους Γάλλους. Με βάση το μέγεθος που είχε η Εθνική τότε είχε κάνει υπέρβαση. Κερδίζοντας όμως δικαιότατα, άνετα, και ποδοσφαιρικά μέσα στο γήπεδο μια τέτοια ομάδα, η αυτοπεποίθηση που πήραμε ήταν σημαντική.

Σε ένα παιχνίδι τότε νιώσαμε φαβορί και χάσαμε. Και τώρα τα πράγματα πάνε καλά. Νομίζω ότι έχουμε παίκτες που έβλεπαν αυτούς που ήταν δίπλα μας και έχουν πάρει πράγματα και τα έχουν μεταφέρει στα άλλα παιδιά. Και είναι κομβικό το σημείο για την Εθνική ομάδα να μπορέσουμε να πάμε στο Ευρωπαϊκό”

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα