Κατσουράνης: “Στην Εθνική πρέπει να παίζουν παίκτες βασικοί στις ομάδες τους”

Τη δική του άποψη σχετικά με την επόμενη μέρα της Εθνικής Ελλάδας εξέφρασε ο πρωταθλητής Ευρώπης το 2004 και νυν πρόεδρος της Παναχαϊκής, Κώστας Κατσουράνης, στον SportFM. Σε γενικές γραμμές μίλησε με θετικά λόγια για τον Μίκαελ Σκίμπε, αλλά θεωρεί πως οι ποδοσφαιριστές δεν είναι αυτοί που καλούνται να αποφασίζουν για το ποιος πρέπει να είναι ο εκλέκτοράς τους:

Για το αν πρέπει να μείνει η όχι ο Σκίμπε: «Δεν έχει νόημα να λέμε εμείς την γνώμη μας για το αν πρέπει να μείνει ή όχι ο Σκίμπε. Άλλοι είναι αυτοί που αποφασίζουν. Αυτό είναι πιο σημαντικό από γνώμη μας. Πάντως πρέπει να πούμε ότι συμμάζεψε την ομάδα όμως, γίναμε ομάδα σε σχέση με το 2014-2016 που δεν ήμασταν ομάδα. Ποιος θα κρίνει τώρα τα λάθη που έγιναν, γιατί κάποια έγιναν είναι άλλο θέμα. Πάντως έκανε την Εθνική ομάδα και αυτό θα πρέπει να του πιστωθεί. Δεν πρέπει η απόφαση να παρθεί εν θερμώ. Θα πρέπει να δουν τα θετικά και τα αρνητικά και να αποφασίσουν. Εγώ πιστεύω ότι θα πρέπει τα παιδιά του 2004 να είναι κοντά στην ομάδα, από πολλά πόστα. Είτε είναι προπονητές, είτε τεχνικοί διευθυντές. Είναι ο Ζήσης, είναι ο Φάνης, αλλά χρειάζονται και άλλα παιδιά να είναι κοντά στο νέο προπονητή αν είναι καινούριος. Η άποψη μου είναι ότι στην Εθνική δεν γίνεται να παίζουν βασικοί παίκτες που δεν είναι βασικοί στην ομάδα τους. Πρέπει αυτός ο κανόνας να είναι απαράβατος. Αυτό γινόταν λίγο με τον Ρεχάγκελ και σχεδόν κανένας με τον Σάντος. Ο ένας ήταν οκτώ χρόνια και ο άλλος τέσσερα χρόνια. Αυτοί ήταν οι δύο προπονητές που μας οδήγησαν σε τελικές φάσεις. Με τον Ρεχάγκελ υπήρχε και μια κατάκτηση Euro που δημιούργησε κάτι τέτοιο»

Για τα θετικά και αρνητικά του Σκίμπε: «Το μεγαλύτερο θετικό είναι ότι η ομάδα έγινε οικογένεια και αυτό το λένε και οι παίκτες. Αυτό φάνηκε και για αυτό τα πήγαμε και καλύτερα. Πρέπει να του πιστώσουμε αυτό»

Για το ρόστερ της Εθνικής: «Η Εθνική ομάδα έχει παίκτες που στις ομάδες τους δεν είναι βασικοί. Χάνονται παίκτες… Επίσης είναι πρόβλημα ότι στην Ελλάδα δεν παίζουν πολλοί Έλληνες στις μεγάλες ομάδες. Δεν με νοιάζει ποιοι θα είναι, αλλά πρέπει να είναι στις ομάδες τους. Θα πρέπει να είναι παίκτες σαν τον Μανωλά στη Ρόμα, τον Σωκράτη στη Ντόρμουντ, ακόμα και τον Ζέκα που στις ομάδες τους είναι προσωπικότητες. Να είναι οντότητες».

Για την άποψη των παικτών για τον Σκίμπε: «Θεωρώ ότι οι παίκτες δεν μπορούν να έχουν άποψη για το ποιος θα είναι προπονητής στην Εθνική ομάδα. Εντάξει τα παιδιά έγιναν πάλι ομάδα, νιώθουν καλά, τους έκανε και πάλι ομάδα, άλλαξαν εικόνα μετά τα προηγούμενα δύο χρόνια και είναι λογικό να θέλουν και τον προπονητή και ας μην ήρθε η πρόκριση. Ο Τοροσίδης είπε τα πράγματα όπως είναι, έβαλε τα πράγματα στη θέση τους. Σαν αρχηγός καλά το έκανε και πρέπει να το λάβουν υπόψιν τους αυτοί που αποφασίζουν. Δεν συμφωνώ πάντως με τον Σωκράτη που είπε ότι θα σταματήσει αν δεν πάει στο Euro. Θα πρέπει να είναι στην Εθνική όσο μπορεί. Όσο στο ζητάει η ομάδα. Πάντως, όταν φέρνεις επιτυχίες, μιλάς διαφορετικά από το όταν έχεις αποτυχίες. Είναι δεδομένο στο ποδόσφαιρο αυτό. Είναι το πιο δύσκολο πράγματα να διαχειριστείς. Και όταν μιλάμε για την Εθνική… να πούμε ότι τα δεδομένα στη ζωή, (σ.σ. όπως τις συνεχόμενες προκρίσεις από το 2002), δεν τα εκτίμησε κανείς, είτε είναι ποδόσφαιρο, είτε όχι».

Για το στυλ παιχνιδιού: «Η ομάδα σίγουρα μπορεί να δημιουργήσει πιο πολλές ευκαιρίες. Έχουμε καλούς παίκτες και μπορούμε είτε με κατοχή και ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας, είτε με σετ επιθέσεις, είτε με στημένα, να δημιουργήσουμε ευκαιρίες. Υπήρχε παλαιότερα ντέρμπι ΑΕΚ – Παναθηναϊκός και έπαιζε βασικός ο Μπασινάς, ο Κατσουράνης, βάζω μέσα τον Καφέ και τον Στολτίδη και αυτό φαίνεται ας πούμε στο ότι δεν έχουμε χαφ. Δεν μπορώ να καταλάβω να παίζει ο Ρομαό και να μην παίζει ο Σιώπης. Στην Παναχαϊκή το κάνω όσο μπορώ. Έχουμε 29 Έλληνες παίκτες στο ρόστερ. Όταν μιλάμε για 16 ομάδες στο πρωτάθλημα και έχουν Έλληνες οι 4-5 είναι πρόβλημα. Δεν γίνεται μια ολόκληρη χώρα να μην έχει παίκτη πίσω από τον Μήτρογλου. Πρέπει να δώσουμε χώρο στους Έλληνες και να βγάλουμε παίκτες. Έχουμε δύο καλά δεκάρια, που πρέπει να τους δώσουμε χώρο στην Εθνική και τους δουλέψουμε περισσότερο. Μιλάω για τον Μάνταλο και τον Φορτούνη. Είναι παίκτες που μπορούν να κάνουν πιο πολλά πράγματα από ότι κάνουν».

Για την Παναχαϊκή: «Είναι μια μεγάλη ομάδα. Έχουμε ξεκινήσει κάτι από το μηδέν και ξεκινήσαμε με υγεία να κάνουμε κάτι. Προσπαθούμε να παίξουμε κανονικό ποδόσφαιρο και όχι να θυσιάσουμε το θέαμα για το αποτέλεσμα. Νομίζω ότι προσπαθούμε και το κάνουμε όσο μπορούμε. Το ποδόσφαιρο είναι αυτό. Να χτίσεις ποδόσφαιρο από πίσω και θεωρώ ότι κάποια στιγμή θα έρθει και στην Ελλάδα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα