ΚΑΤΣΩΤΗΣ: “Αναρίθμητες οι βρώμικες αποστολές που έχει αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ”

«Δεν φτάνει ο χρόνος να απαριθμήσουμε αυτές τις βρώμικες αποστολές που αναλάβατε. Χειροκροτείστε γι΄ αυτό από τους δυνάστες του λαού, το κεφάλαιο και τις ενώσεις του» ανέφερε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι σήμερα προπαγανδίζει μια εικονική πραγματικότητα για την ανεργία, τις εργασιακές σχέσεις, το ασφαλιστικό, τη στήριξη της ακραίας φτώχειας, τις κατασχέσεις σπιτιών των φτωχών και όλα όσα βασανίζουν τη λαϊκή οικογένεια.

Ο βουλευτής είπε, ότι ενώ η αvεργία μαστίζει, μόνο το 10% των εγγεγραμμένων ανέργων επιδοτούνται με το γλίσχρο επίδομα ανεργίας, την ίδια στιγμή που οι επιχειρηματικοί όμιλοι ενισχύονται πλουσιοπάροχα με προγράμματα επιδότησης της εργασίας του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους.

«Επικαλείστε το κοινωνικό μέρισμα και παρουσιάζεστε ως κοινωνικά ευαίσθητοι. Κόβετε από του φτωχού το τραπέζι, για να δώσετε ένα εφάπαξ ποσό στους εξαθλιωμένους. Γενικεύεται η εργασιακή ζούγκλα με υπο-κατώτατους μισθούς των 250 και 300 ευρώ, χωρίς συλλογικές συμβάσεις εργασίας, με ελαστικές μορφές απασχόλησης, που έρχονται και δένουν με την πλήρη ανατροπή που καταφέρατε στο ασφαλιστικό σύστημα, την πλήρη προσαρμογή του στις ανάγκες της καπιταλιστικής ανάπτυξης» είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ και απευθύνθηκε στην κυβέρνηση:

«Υλοποιήσατε την πιο βρώμικη αποστολή και συνεχίζετε. Έχετε ήδη προνομοθετήσει την οριστική κατάργηση, το 2019, του ΕΚΑΣ, τη μείωση των συντάξεων έως 18% από τον επανυπολογισμό. Οδηγήσατε σε αναξιοπρεπή διαβίωση την πλειοψηφία των συνταξιούχων. Με την τεχνική συμφωνία για την τρίτη αξιολόγηση προχωράτε στη συνένωση ασφαλιστικών εισφορών με τη φορολογία και την καταβολή όλων των εισφορών στην εφορία».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα