Κατώτατη σύνταξη 320 ευρώ ζητούν οι δανειστές

Κατώτατη σύνταξη 320 ευρώ ζητούν οι δανειστές. Αυτό αποκάλυψε ο γενικός γραμματέας κοινωνικής ασφάλισης, Γιώργος Ρωμανιάς, μιλώντας το πρωί της Κυριακής σε τηλεοπτική εκπομπή.

Ειδικότερα, αυξάνονται συνεχώς πλέον οι πιέσεις στην κυβέρνηση για μειώσεις στις συντάξεις αφού οι εταίροι δεν κάνουν ούτε μισό βήμα πίσω από τις απαιτήσεις τους σχετικά με την πλήρη εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος σε επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ, αλλά και στον νέο τρόπο υπολογισμού των κύριων συντάξεων.

Ο κ. Ρωμανιάς επιβεβαίωσε πληροφορίες ότι τα τεχνικά κλιμάκια ζήτησαν τη δραστική περικοπή των κατώτατων συντάξεων που ανέρχονται σε 487 ευρώ, ούτως ώστε να ανταποκρίνονται στο ύψος των ασφαλιστικών εισφορών που έχουν καταβάλει οι συνταξιούχοι. Αυτό σημαίνει πως το ύψος της κατώτατης σύνταξης δεν θα ξεπερνά τα 320 ευρώ με 15 χρόνια ασφάλισης.

Μια τέτοια αλλαγή θα θίξει περισσότερους από 623.494 συνταξιούχους, δηλαδή το 30,6% των συντάξεων γήρατος, οι οποίοι λαμβάνουν λιγότερα από 500 ευρώ τον μήνα.
Πρόκειται για το 50% των συντάξεων που καταβάλλει το ΙΚΑ και με αυτόν τον τρόπο έμμεσα τίθεται εκ νέου επί τάπητος η αύξηση των ετών ασφάλισης για τη λήψη της κατώτατης σύνταξης από 4.500 σε 6.000 ένσημα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα