«Καυτές» αντιδράσεις για τις… καμένες δηλώσεις Παρασκευόπουλου

 

Μπορεί στη συνέντευξή του στη «Βραδυνή της Κυριακής» ο τέως υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, να πρότεινε την αποποινικοποίηση του καψίματος της σημαίας αλλά προφανώς δεν σκέφτηκε το… κάψιμο που θα δημιουργούσαν οι τοποθετήσεις τους όχι μόνο στα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και στο δικό του.

Μάλιστα, σαν μην έφτανε αυτό, ο πρώην υπουργός έβαλε και το κερασάκι δηλώνοντας πως αν η Χρυσή Αυγή κάνει βήματα για εκδημοκρατισμό πρέπει να στηριχθεί από το πολιτικό σύστημα, προτιμώντας τη σύγκλιση από τη διαρκή ρήξη.

Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Παρασκευόπουλος έσπευσε το πρωί της Δευτέρας να διευκρινίσει ότι τα λεγόμενα του παρερμηνεύτηκαν ωστόσο οι εντυπώσεις είχαν δημιουργηθεί και δεν μείωσαν την ένταση των αντιδράσεων από τα υπόλοιπα κόμματα. Για παράδειγμα, η Νέα Δημοκρατία, μέσω του εκπροσώπου Τύπου, Βασίλη Κικίλια, έκανε λόγο για περίσσευμα θράσους χαρακτηρίζοντας τις δηλώσεις Παρασκευόπουλου «παραλήρημα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ».

Εξάλλου ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης μίλησε για ντροπιαστική δήλωση όσον αφορά την «ένταξη της Χρυσής Αυγής σε κλίμα δημοκρατίας» και διερωτάται: «Θα τον αποπέμψει κανείς ή θα “συγχωρεθεί” για να ψηφίσει τα επόμενα μέτρα;».

Το ίδιο σκληρή ήταν και η ανακοίνωση που εξέδωσε το ΚΚΕ στην οποία γίνεται λόγος για «επαναλαμβανόμενα κρούσματα αθώωσης της Χρυσής Αυγής» με στόχο τη σύγκλιση.

Πάντως, ούτε ο κυβερνητικός εταίρος του ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝ.ΕΛ., είδαν με καλό μάτι τις δηλώσεις Παρασκευόπουλου.

«Ιδιαιτέρως προκλητική είναι η τοποθέτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Παρασκευόπουλου ο οποίος ζήτησε την έναρξη ενός διαλόγου προκειμένου να αποποινικοποιηθεί ως αδίκημα το κάψιμο της σημαίας» αναφέρει χαρακτηριστικά ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος και υπενθυμίζει ότι σύμφωνα με το Άρθρο 188 σχετικό με την προσβολή συμβόλων ή τόπων ιδιαίτερης εθνικής ή θρησκευτικής σημασίας «Όποιος, για να εκδηλώσει μίσος ή περιφρόνηση, αφαιρεί, καταστρέφει, παραμορφώνει ή ρυπαίνει την επίσημη σημαία του κράτους ή έμβλημα της κυριαρχίας του ή ηχητικά παρεμποδίζει τη δημόσια ανάκρουση του εθνικού ύμνου, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο έτη ή χρηματική ποινή».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα