«Καψόνια» της Κομισιόν στην Ελλάδα

Aλλαγές εδώ και τώρα ζητούν στο Ασφαλιστικό οι Θεσμοί, δε διαφορετική περίπτωση δεν πρόκειται να έρθουν στην Ελλάδα για τη διεξαγωγή της πρώτης αξιολόγησης του τρίτου ελληνικού προγράμματος.Αυτό δήλωσε από τις Βρυξέλλες η Άνικα Μπράιντχαρτ, εκπρόσωπος του επιτρόπου Μοσκοβισί, απαντώντας σε ερώτηση του Κυπριακού Πρακτορείου.

Η ίδια εκπρόσωπος εξήγησε ότι «μόλις οι διευκρινίσεις δοθούν, οι επικεφαλής των θεσμών θα επιστρέψουν σύντομα στην Αθήνα».
Παρομοίως η Α. Μπράιντχαρτ απέφυγε να προβεί σε σχόλια για το ασφαλιστικό, επανέλαβε ότι οι τεχνικές συζητήσεις με την Αθήνα συνεχίζονται, η τρόικα το μελετά και θα αποφανθεί μόνον όταν η μελέτη ολοκληρωθεί.
Επιπλέον διέψευσε ότι πρόκειται να γίνει συνάντηση Π. Μοσκοβισί και Α. Τσίπρα στο Νταβός, εξηγώντας ότι:
«Ο επίτροπος έχει εξαιρετικά περιορισμένο χρόνο, δεν υπάρχει τέτοια συνάντηση στο πρόγραμμά του και θα βρίσκεται στο Νταβός μόνο για μία ημέρα».

«Ζητήσαμε αγελάδα, μας έδωσαν γάτα»

Χαρακτηριστική, εξάλλου, του τι συμβαίνει όσον αφορά στο ασφαλιστικό, είναι η φράση που χρησιμοποίησε πηγή των δανειστών, σχολιάζοντας το κείμενο των 170 σελίδων που παρέδωσε η κυβέρνηση. «Ζητήσαμε αγελάδα, μας έφεραν γάτα» τόνισε, αντικατοπτρίζοντας την έκταση των αλλαγών και των ύψος των περικοπών που επιθυμούν οι δανειστές στο ασφαλιστικό.
Σύμφωνα με το Βήμα ο Πολ Τόμσεν θεωρεί ανεπαρκή την πρόταση της ελληνικής πλευράς και ότι όπως έχουν τα πράγματα το Ταμείο δεν μπορεί να μετάσχει στο πρόγραμμα. Παράλληλα, κάνοντας επαφές με Ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών, ακολουθώντας το πρόγραμμα του Ευκλείδη Τσακαλώτου αυτή την εβδομάδα, θέλησε να ανιχνεύσει τις διαθέσεις των εταίρων για την ελάφρυνση χρέους που θα μπορούσαν να προσφέρουν στην Αθήνα, αν η ελληνική κυβέρνηση αποδεχθεί ένα πιο σκληρό ασφαλιστικό.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα