ΚΙΔΗΣΟ: “Πληρώνουμε τη λάθος στρατηγική και τους ακραίους κύκλους της Ευρώπης”

“Οι Έλληνες πολίτες βρίσκονται μεταξύ συμπληγάδων μετά την χθεσινή αποτυχία του Eurogroup. Από την μία είναι η κυβερνητική αποτυχία να εξασφαλίσει το καλό των πολιτών και από την άλλη οι ακραίοι συντηρητικοί κύκλοι που δεν κατανοούν πως δεν χωρούν τιμωρητικές λογικές σε μία ΕΕ των λαών”. Αυτό επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΚΙΔΗΣΟ για τα άσχημα νέα που ήρθαν από τις Βρυξέλλες.

Το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου βάζει στο κάδρο και τη Νέα Δημοκρατία τονίζοντας: “Οι ευθύνες των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και της ΝΔ δεν είναι τωρινές. Τον Οκτώβριο του 2011, όταν αποφασίστηκε το μεγαλύτερο κούρεμα χρέους στην διεθνή πρόσφατη ιστορία, κάποιοι το είδαν ως κατάλληλη στιγμή για να εφορμήσουν στην εξουσία, αντί να εκμεταλλευθούν την ευκαιρία που έδινε στη χώρα για συλλογική δουλειά, ομόνοια, ανάταση και έξοδο από την κρίση. Η πρόσφατη ήττα μπορεί να είναι του Πρωθυπουργού που πρόβαρε γραβάτες, αφού αυτός επέλεξε να αναδείξει τις διαφωνίες ΔΝΤ-ΕΕ νομίζοντας πως αυτό θα τον ωφελήσει προσωπικά-κομματικά. Άλλη μία χονδροειδής “αυταπάτη”, την ώρα που ήταν σαφές πως συμφέρον τη χώρας ήταν να γεφυρωθούν οι όποιες διαφωνίες υπήρχαν πριν από ένα χρόνο.

Δεν μπορεί κανείς να αγνοήσει τον παραλογισμό των απαιτήσεων των δανειστών, αν ισχύουν κατ’ ελάχιστον όσα ακούγονται για απαίτηση δεσμεύσεων της χώρας, για πρωτογενή πλεονάσματα άνω του 2% μέχρι το 2060.

Η ΕΕ οφείλει να λάβει υπόψη πως αναφέρεται στους πολίτες ενός μέλους της. Πως η επιλογή μιας «τιμωρητικής» στάσης απέναντι σε μία αναξιόπιστη κυβέρνηση που μεταξύ άλλων, επέλεξε να εμπλέξει το κλείσιμο της αξιολόγησης με τις γερμανικές εκλογές, όχι μόνο δεν δίνει λύση στα προβλήματα, άλλα τελικά αυτοί που τιμωρεί είναι οι Έλληνες πολίτες. Πως αυτού του τύπου η αλαζονεία, το μόνο που επιτυγχάνει, είναι να ενδυναμώνει τις λαϊκιστικές φωνές και τις φυγόκεντρες τάσεις στα κράτη-μέλη».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα