Κι άλλος εμπλεκόμενος στη δολοφονία της Άννυ

Στα σκοτεινά σημεία της υπόθεσης της δολοφονίας και του τεμαχισμού της σορού της 4χρονης Άννυ καλείται να απαντήσει το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ενώπιον του οποίου άρχισε η εκδίκαση της ανατριχιαστικής υπόθεσης την περασμένη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου.

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας κάθονται ο πατέρας της μικρής Άννυ, Στανισλάβ Μπακαρτζίεβ (γνωστός ως Σάββας), ο φίλος του Νικολάι (Νασίφ Αχμέντοφ) καθώς και η μητέρα του άτυχου κοριτσιού, Δημητρίνα Μπορίσοβα. Με το βούλευμα έχουν παραπεμφθεί σε δίκη ο Σάββας και ο Νικολάι με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της περιύβρισης νεκρού και η Δημητρίνα Μπορίσοβα για έκθεση ανηλίκου σε βαθμό κακουργήματος.

Κατηγορούμενος στη δίκη είναι ακόμα ένα πρόσωπο, φίλος της μητέρας, ο οποίος κατηγορείται για το πλημμέλημα της ψευδορκίας. Ωστόσο το βούλευμα-«φωτιά» του δικαστικού συμβουλίου ξεκάθαρα αναφέρει πως στην υπόθεση της δολοφονίας και του τεμαχισμού του πτώματος της 4χρονης εμπλέκεται ακόμα ένα πρόσωπο, άγνωστο στις αρχές. Η εμπλοκή του τρίτου προσώπου στην υπόθεση για το οποίο σίγουρα γνωρίζουν πολλά τόσο ο Σάββας όσο και ο Νικολάι προκύπτει τόσο από τα ευρήματα των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. όσο και από κατάθεση μάρτυρα, 27 ετών, Έλληνα, που φέρεται ότι έχει καταθέσει αναφορικά με τις συνθήκες που επικρατούσαν στο υπόγειο διαμέρισμα, στο οποίο είχε διανυκτερεύσει μία φορά, όταν η Άννυ ήταν ακόμη εν ζωή.

Η επίμαχη μαρτυρική κατάθεση σε συνδυασμό με τα ευρήματα των εγκληματολογικών εργαστηρίων, που αποκαλύπτουν την ύπαρξη και τρίτου, άγνωστου προσώπου στο διαμέρισμα, πρόκειται να βρεθούν στο «στόχαστρο» του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Ενώπιος ενωπίω…
Αδιευκρίνιστος παραμένει και ο τρόπος με τον οποίο κόπηκε το νήμα της ζωής της 4χρονης. Ο 28χρονος σήμερα πατέρας της Άννυ αρνείται πως τη σκότωσε, παραδέχεται ωστόσο τον τεμαχισμό της σορού του ίδιου του τού σπλάχνου. Από την πλευρά του ο 30χρονος φίλος του πατέρα, Νικολάι, ο οποίος από μάρτυρας-κλειδί στην υπόθεση μετατράπηκε σε κατηγορούμενο, αρνείται τόσο τη συμμετοχή του στη δολοφονία όσο και την αποτρόπαια εξαφάνιση του πτώματος. Οι δύο κατηγορούμενοι βρίσκονται για πρώτη φορά ενώπιος ενωπίω και είναι δεδομένο πως θα «στριμωχτούν» από δικαστές και ενόρκους προκειμένου να καταφέρει το δικαστήριο να διευκρινίσει τι ακριβώς συνέβη στο υπόγειο κολαστήριο της οδού Μιχαήλ Βόδα.

Αντιφάσεις
Προανακριτικά τόσο ο Σάββας όσο και ο Νικολάι έχουν πέσει σε σωρεία αντιφάσεων για το τι ακριβώς συνέβη. Ωστόσο, σύμφωνα με την κρίση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας, το οποίο τους έστειλε στο εδώλιο, και οι δύο κατηγορούμενοι από κοινού μαζί με το τρίτο άγνωστο άτομο τέλεσαν τόσο την ανθρωποκτονία όσο και τον τεμαχισμό. Παράλληλα, το δικαστικό συμβούλιο κατέληξε στην κρίση πως ο Στανισλάβ Μπακαρτζίεβ ήταν ιδιαίτερα βίαιος, χωρίς ίχνος στοργής και αγάπης για το ίδιο του το σπλάχνο.

Όπως είχαν επισημάνει οι πρωτοδίκες, ο ισχυρισμός του κατηγορουμένου ότι δεν σκότωσε την 4χρονη αλλά τη βρήκε να κείτεται νεκρή δίπλα του, είναι μη αποδεκτός καθώς σύμφωνα με τους δικαστές ο 28χρονος σε ήρεμη ψυχική κατάσταση σκότωσε την ανήλικη Άννυ με τρόπο που δεν κατέστη δυνατό να εντοπιστεί από την ανάκριση και εν συνεχεία εξαφάνισε το πτώμα της.

Οι δικαστές έδωσαν ιδιαίτερη βαρύτητα στην προσωπικότητα και στη συμπεριφορά του κατηγορουμένου, για τον οποίο επισημαίνουν ότι ήταν ιδιαίτερα βίαιος με το παιδί, το οποίο συχνά εξύβριζε και χτυπούσε. Όπως υπογραμμίζουν, όχι μόνο δεν ήταν κατάλληλος για την εποπτεία και τη φροντίδα της, αλλά ήταν και επικίνδυνος εξαιτίας του τρόπου ζωής και της συμπεριφοράς του. Μάλιστα, σύμφωνα με ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, η οποία περιλαμβάνεται στα στοιχεία της δικογραφίας, ψυχίατρος που τον εξέτασε διέγνωσε –μεταξύ άλλων– έλλειψη μεταμέλειας και αδιαφορία για την κακομεταχείριση άλλων, ευερεθιστότητα, επιθετικότητα, δολιότητα από επανειλημμένα ψεύδη και ένα διάχυτο πρότυπο περιφρόνησης και παραβίασης των δικαιωμάτων των άλλων.

Παράλληλα, ο ψυχίατρος κατέληξε στο συμπέρασμα πως ο κατηγορούμενος δεν έπασχε από ψυχική νόσο, ζήτημα ωστόσο για το οποίο αφήνει μικρό παράθυρο αμφιβολίας δεύτερη πραγματογνωμοσύνη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα