Κι όμως η Σίτι… χάνει 4-3 από την μαγική Λίβερπουλ

Μαγεία η Λίβερπουλ ξέσπασε 4-3 στην Μάντσεστερ Σίτι κι έπιασε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Οι παίκτες του Κλοπ έπαιζαν λες και ήξεραν την επόμενη κίνηση των πολιτών. Τόσο καλά είχαν μελετήσει το παιχνίδι των «πολιτών». Μπορεί η Μάντσεστερ Σίτι να πήρε την μάχη της κατοχής, μα η Λίβερπουλ την κέρδισε έχοντας πολύ περισσότερες τελικές! Ο ορισμός του ουσιαστικού ποδοσφαίρου στο απίστευτο 4-3, που έσπασε το φετινό αήττητο της ομάδας του Πεπ Γκουαρντιόλα.

Κι όλα αυτά δίχως τον Φελίπε Κοουτίνιο, ο οποίος τράβηξε για άλλες πολιτείες, αλλά και το πιο ακριβό απόκτημα στην ιστορία της Λίβερπουλ, τον Βίρτζιλ Φαν Ντάικ, ο οποίος έλειψε λόγω τραυματισμού.

Μία υπέροχη ατομική ενέργεια του Οξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν κι ένα συρτό διαγώνιο σουτ του Άγγλου μέσου, έβαλε την Λίβερπουλ από νωρίς μπροστά στο σκορ (9’, 1-0) κι έβαλε τους «κόκκινους» σε θέση οδηγού. Με πολύ σκληρή τριάδα στα χαφ (Βάιναλντουμ, Οξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν, Εμρέ Τσαν), η Λίβερπουλ κράτησε για 40 λεπτά την Σίτι, μακριά από την εστία του Κάριους, μέχρι που μίλησε η κλάση του Λιρόι Σανέ. Ο Γερμανός εξτρέμ κοντρόλαρε υπέροχα σαραντάρα μπαλιά του Γκιντογάν κι αφού χόρεψε δύο αμυντικούς «τρύπησε» από την κλειστή γωνία τον Κάριους για το 1-1.

Οι «πολίτες» έδειχναν να πατάνε καλύτερα στο γήπεδο, είχαν δοκάρι σε κεφαλιά του Οταμέντι (52’), όμως μέσα σε ένα δεκάλεπτο έχασαν την γη κάτω από τα πόδια τους!

Ο Φιρμίνιο αφού πρώτα… εκτόπισε τον Στόουνς με ένα απίθανο πλασέ έκανε το 2-1 (59’), ενώ δύο λεπτά αργότερα ένα λάθος του Οταμέντι έφερε και το τρίτο. Ο Αργεντινός πούλησε την μπάλα σε ζώνη που δεν έπρεπε και ο Μανέ τον τιμώρησε με τέλειο σουτ στο παραθυράκι του Έντερσον (61’, 3-1).

Ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας που φημίζεται για την ικανότητα του με την μπάλα στα πόδια έκανε κι αυτός ένα τραγικό λάθος. Με ερασιτεχνικό τρόπο απομάκρυνε την μπάλα του εκτός περιοχής και ο Σαλάχ τον τιμώρησε με λόμπα λίγο κάτω από την σέντρα σε κενή εστία για το 4-1 (68’).

Κι όμως, τίποτα δεν είχε τελειώσει! Η Μάντσεστερ Σίτι κατάφερε και συμμάζεψε τα κομμάτια της και λίγο έλειψε να κάνει το θαύμα! Με δύο σχεδόν πανομοιότυπες φάσεις στο κέντρο της άμυνας, ο Μπερνάντο Σίλβα (84’) και ο Γκιντογάν (91’) έκαναν το 4-3, ενώ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων το φαρμακερό σουτ του Αγκουέρο έκανε το Άνφιλντ να κρατήσει την ανάσα του πριν η μπάλα καταλήξει άουτ!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα