ΚΚΕ: “Πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες και στην υγεία ο πρωθυπουργός”

«Με τη λεγόμενη «επαναστατική και εμβληματική μεταρρύθμιση» στην ΠΦΥ, που εγκαινίασε ο πρωθυπουργός από τον Εύοσμο της Θεσσαλονίκης, για άλλη μια φορά επιχειρεί να πουλήσει «φύκια για μεταξωτές κορδέλες» αναφέρει ανακοίνωση του ΚΚΕ για την ομιλία του πρωθυπουργού στον Εύοσμο.

«Με τα ελάχιστα Κέντρα Υγείας, με το ανεπαρκέστατο σε αριθμό και ειδικότητες υγειονομικό προσωπικό, με τη σχεδόν πλήρη έλλειψη εργαστηρίων και με τη θεσμοθέτηση του «κόφτη» των Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤοΜΥ) προς τα Κέντρα Υγείας και τα νοσοκομεία, οι εργαζόμενοι και οι λαϊκές οικογένειες θα έχουν ελάχιστες υπηρεσίες υγείας σε ακόμα μεγαλύτερη απόκλιση από τις σύγχρονες ανάγκες τους. Παροχές κομμένες και ραμμένες για την τήρηση των δημοσιονομικών στόχων, των περικοπών των κοινωνικών παροχών και στην επίτευξη των ματωμένων πλεονασμάτων» προσθέτει στην συνέχεια.

«Το σχέδιο που με καμάρι εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, είναι πρόκληση για το λαό και τους υγειονομικούς, αφού δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα ακόμα πιο υποβαθμισμένο κατ’ όνομα «σύστημα» ΠΦΥ, με χαμηλά αμειβόμενους υγειονομικούς και ποιοτικά υποβαθμισμένες υπηρεσίες για τους ασθενείς και τις λαϊκές οικογένειες. Είναι ό,τι ακριβώς χρειάζονται οι επιχειρηματικοί όμιλοι, προκειμένου να διασφαλίζουν εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, με ελάχιστο επίπεδο υγείας για να είναι ικανοί προς εκμετάλλευση, προϋπόθεση για την αναθέρμανση της κερδοφορίας τους» επισημαίνει το ΚΚΕ. Καταλήγει δε, προτρέποντας τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τις λαϊκές οικογένειες, «να γυρίσουν την πλάτη στα σχέδια της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας στην Υγεία. Είναι το ίδιο αντιλαϊκά και η φαγωμάρα τους είναι ποιος θα τα εφαρμόσει καλύτερα. Να οργανώσουν την πάλη τους για ένα αποκλειστικά κρατικό σύστημα υγείας, απολύτως δωρεάν, που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες της πρόληψης, θεραπείας και αποκατάστασης της υγείας τους».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα