Σάλος στη Μύκονο: «Κλείνει» η μουσική στα κλαμπ μετά τις 3 τα ξημερώματα

Σωρεία αντιδράσεων έχει προκαλέσει στη Μύκονο η απόφαση (νόμος του 1966) της αστυνομίας να «κλείνει» η μουσική στα κέντρα διασκέδασης στις 3 τα ξημερώματα. Οι επιχειρηματίες του νησιού έχουν ξεσηκωθεί και υποστηρίζουν ότι αυτό αποτελεί καταστροφή για τις επιχειρήσεις τους και θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στον τουρισμό του νησιού και κατ επέκταση στην οικονομία.

Οι καταστηματάρχες υποστηρίζουν ότι υπάρχει υπουργική απόφαση η 101 του 2009 που επιτρέπει τη λειτουργία μέχρι τις 5 τα ξημερώματα και αυτή επιζητούν να εφαρμόζεται.

Μάλιστα στο πλευρό τους έχουν και την τοπική αυτοδιοίκηση.

Τι ζητά με επιστολή του ο δήμαρχος Μυκόνου

Ο δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς με επιστολή του προς τους υπουργούς Εσωτερικών Παναγιώτη Σκουρλέτη, αναπληρωτή Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, Τουρισμού Έλενας Κουντουρά και προς τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Τσουβάλα, ζητά την παράταση του ωραρίου χρήσης μουσικών οργάνων στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος έως και τις 5 τα ξημερώματα.

Παρουσιάζεται το οξύμωρο φαινόμενο στο νησί μας, το οποίο αποτελεί την κορωνίδα του ελληνικού τουρισμού και προορισμό διασκέδασης για εκατομμύρια επισκέπτες από όλο τον κόσμο κατά τη θερινή περίοδο και με έσοδα που ενισχύουν την εθνική οικονομία στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία που διανύει η χώρα, οι επιχειρηματίες να εγκλωβίζονται στη δίνη του Νόμου και να καθίστανται υπόλογοι διότι η χρήση της μουσικής στα καταστήματά τους πέραν της 3.00 πρωινής έχει ως αποτέλεσμα την ποινική τους παράβαση” σημειώνει στην επιστολή του ο δήμαρχος Μυκόνου και συνεχίζει:

“Συγχρόνως, έρχονται αντιμέτωποι με τη διοικητική ποινή σφραγίσεως του καταστήματός τους από το αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα όταν εντός έτους παραβιάσουν συνολικά τρεις (3) φορές το ωράριο χρήσης της μουσικής με αποτέλεσμα την οικονομική καταστροφή τόσο των ίδιων των ιδιοκτητών των καταστημάτων όσο και των εργαζομένων και των προμηθευτών τους. Οσαύτως δημιουργείται αρνητική εικόνα του πρώτου τουριστικού προορισμού της χώρας, ο οποίος συγκαταλέγεται στους πρώτους παγκοσμίως με την ύπαρξη σφραγισμένων καταστημάτων λόγω παραβίασης του ωραρίου μουσικής, όπως συνέβη στο παρελθόν”.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Μυκόνου δέχθηκε σχετικό αίτημα του Συνδέσμου Καταστηματαρχών πωλήσεως οινοπνευματωδών ποτών και Κέντρων Διασκεδάσεως της Μυκόνου και αφού συνεδρίασε, αποφάσισε να διεκδικήσει με κάθε τρόπο την παράταση του ωραρίου χρήσης των μουσικών οργάνων των Κ.Υ.Ε. έως την 5η πρωϊνή.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα