Κλήση σε συμπληρωματική απολογία για Μιχαλολιάκο, Παππά και Λαγό

Κλήση σε συμπληρωματική απολογία για την ερχόμενη Παρασκευή απέστειλαν οι ανακρίτριες στους προφυλακισμένους Νίκο Μιχαλολιάκο, Χρήστο Παππά και Γιάννη Λαγό. Ο γενικός γραμματέας της Χ.Α., Νίκος Μιχαλολιάκος, και ο βουλευτής Γιάννη Λαγός θα απολογηθούν για το κακούργημα της παράνομης κατοχής όπλων και πυρομαχικών με σκοπό το εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης. Ο Χρήστος Παππάς καλείται να δώσει εξηγήσεις για το πλημμέλημα της παράνομης οπλοκατοχής αλλά και το αδίκημα της παράβασης του νόμου περί αρχαιοτήτων.

Η ανάκριση αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες οπότε θα κληθούν σε συμπληρωματική απολογία και οι Ηλίας Κασιδιάρης και Νίκος Μίχος για τους οποίους η Βουλή έχει άρει την ασυλία τους για το αδίκημα της διακεκριμένης οπλοκατοχής. Ο Νίκος Μίχος κατηγορείται επιπλέον και για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Στο μεταξύ αναμένεται να έχει δημοσιευθεί μέχρι αύριο το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, το οποίο καλείται να άρει τη διαφωνία που έχει ανακύψει μεταξύ ανακριτριών και εισαγγελέα μετά την απολογία της συζύγου του προφυλακισμένου αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Ελένης Ζαρούλια. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας στην εισήγησή του προς το δικαστικό συμβούλιο έχει ταχθεί υπέρ της άποψης του εισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου ο οποίος είχε ζητήσει την προφυλάκιση της Ελένης Ζαρούλια, σε αντίθεση με τις ανακρίτριες που είχαν τη γνώμη ότι έπρεπε να αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους. Στο μεταξύ η κατηγορούμενη βουλευτής είναι σε κατ΄ οίκον περιορισμό.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα