Κλείνει τα μέτωπα η Φώφη

Με ακόμη μεγαλύτερη αισιοδοξία αντιμετωπίζει τους επόμενους μήνες η Δημοκρατική Συμπαράταξη, παρά το γεγονός ότι οι γέφυρες με το Ποτάμι δείχνουν να κόβονται οριστικά.

Η προετοιμασία για το συνέδριο του Ιουνίου εξελίσσεται κανονικά και εντός των επομένων ημερών θα αρχίσουν οι εκδηλώσεις του προσυνεδριακού διαλόγου. Το «ραντεβού» του καλοκαιριού αποτελεί το μεγάλο στοίχημα για την παράταξη, δεδομένου ότι η Φώφη Γεννηματά και όλα τα στελέχη θα απευθύνουν κάλεσμα προς όλες τις δυνάμεις για συμπόρευση, ενώ οι κατά τα φαινόμενα πολιτικές εξελίξεις με την αξιολόγηση που αποτρέπουν το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών δίνουν την ευκαιρία στη ΔΗΣΥ να ανασυνταχθεί και δημιουργούν τις προϋποθέσεις για να συνεχίσει την ανοδική της πορεία, όπως αυτή καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις. Το τελευταίο βεβαίως δεν σημαίνει πως στη ΔΗΣΥ δεν είναι έτοιμοι για πολιτικές εξελίξεις ανά πάσα στιγμή – ακόμη και για πρόωρες εκλογές.

Τα μέτωπα

Σε ό,τι αφορά τα ανοιχτά μέτωπα, η διάσταση απόψεων που υπάρχει με το Ποτάμι μεγαλώνει το χάσμα, καθώς ο Σταύρος Θεοδωράκης είναι αυτός που επιμένει να μιλά για «αποστασία» ή ακόμη και για εξαγορά βουλευτών, με αφορμή τις προσχωρήσεις ανεξάρτητων βουλευτών που είχαν εκλεγεί με το Ποτάμι και κατευθύνονται προς τη ΔΗΣΥ (Κώστας Μπαργιώτας). Από την άλλη πλευρά, ακόμη και μέσα στο Ποτάμι εξακολουθούν να υπάρχουν φωνές για συμπόρευση με την Κεντροαριστερά (η τάση που εκφράζεται από τον Σπύρο Λυκούδη και συμμετέχει στις διεργασίες και το διάλογο με τη ΔΗΣΥ).

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με την Ώρα Αποφάσεων των Διαμαντοπούλου, Ραγκούση και Φλωρίδη, καθώς στη Χαριλάου Τρικούπη εκτιμούν ότι εκείνοι είναι που απομακρύνονται με τη στάση τους και πως το κάλεσμα εν όψει Ιουνίου δεν προβλέπει αποκλεισμούς και προσωπικές στρατηγικές.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα εξάλλου προσωπικά η Φώφη Γεννηματά έχει καταβάλλει προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι αναφορικά με τη στάση του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος, από την πλευρά του, παρά τις διακριτές απόψεις σε θέματα στρατηγικής – τις οποίες έχει εκφράσει και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της ΔΗΣΥ δείχνει να κατανοεί – παραμένει στη ΔΗΣΥ και το ΠΑΣΟΚ, σε αντίθεση με όσα έχουν ακουστεί ή γραφτεί κατά καιρούς.

Τέλος Ιουνίου

Στο μεταξύ «κλείδωσε» η ημερομηνία του Συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, που δεν είναι άλλη από το τριήμερο 30 Ιουνίου – 2 Ιουλίου, και το βάρος για την Χαριλάου Τρικούπη πέφτει τώρα στο «σχέδιο Ελλάδα» που θα παρουσιαστεί αναλυτικά κατά τη διάρκεια του τριημέρου. Πρόκειται για ένα σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, με επίκεντρο τις επενδύσεις και τις μεταρρυθμίσεις, το οποίο επεξεργάζονται στελέχη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, από όλους τους φορείς που την συναποτελούν, με τον συντονισμό του Κώστα Σκανδαλίδη.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα