Κληρώνει για Ζουράρι και Καμμένο

Αναμένεται συνάντηση του πρωθυπουργού με τον κυβερνητικό του εταίρο για να λύσουν τις διαφορές τους

Αργά το απόγευμα μετά την επιστροφή Τσίπρα από τη Λευκωσία θα πρέπει να αναμένονται εξελίξεις στο κυβερνητικό στρατόπεδο ενώ δεν αποκλείεται και συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Πάνο Καμμένο.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει σε εκκρεμότητα την παραίτηση Ζουράρι την οποία και θα κάνει αποδεκτή όπως υποστηρίζουν συνεργάτες του. Εκείνο που μένει να αποσαφηνιστεί είναι αν θα προχωρήσει ο πρωθυπουργός σε πλήρωση της θέσης και εφόσον αποφασίσει θετικά αν θα επιλέξει πρόσωπο από το στρατόπεδο του ΣΥΡΙΖΑ ή των ΑΝΕΛΛ.

Αν και η θέση αυτή λόγω… ποσόστωσης ανήκει στον μικρό κυβερνητικό εταίρο, πληροφορίες θέλουν ο Αλέξης Τσίπρας εν τέλει είτε να την αφήνει κενή είτε να την καλύπτει με πρόσωπο προερχόμενο από το κόμμα του ή που να έχει την αποδοχή του κόμματος του.

Εν τω μεταξύ οι δύο πολιτικοί αρχηγοί εκτιμάται ότι θα συζητήσουν και για την στάση του Πάνου Καμμένου στο Μακεδονικό. Η ενόχληση του Μαξίμου στο άρθρο περί δημοψηφίσματος είναι έντονη και ο Αλέξης Τσίπρας θα ζητήσει από τον συνεργάτη του να ξεκαθαρίσει την θέση του κάνοντας του σαφές πως το θέμα δεν προσφέρεται για ψηφοθηρία. Πηγές προσκείμενες στον πρωθυπουργό σχολίαζαν πως η στάση Καμμένου απειλεί την κυβέρνηση χωρίς λόγο μιας και με νόημα τόνιζαν πως στο τέλος θα ψηφίσει ότι επιλέξει το ΥΠΕΞ και η κυβέρνηση.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα