“Κλιμακωτά η μείωση των συντάξεων”

Αισιόδοξα μηνύματα από την Ευρώπη βλέπει ο Πάνος Σκουρλέτης, όπως τόνισε, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1. Παράλληλα αναφέρθηκε στο θέμα των συντάξεων και στις 100 δόσεις.

«’Όσο δυναμώνουν οι φωνές στην Ευρώπη, τόσο θα μπορούμε να κάνουμε πράγματα έξω από τη συμφωνία. Ποτέ σε τόσο υψηλό επίπεδο δεν υπήρχε δήλωση σαν του Ολάντ για την Ελλάδα» ανέφερε αρχικά ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Τόνισε πως όλοι γνώριζαν προεκλογικά τις δυσκολίες και τα μέτρα που προβλέπει η συμφωνία και θα ληφθούν. Όπως είπε το ΕΚΑΣ προβλέπεται να καταργηθεί σταδιακά, με στόχο όμως να μην αφορά όλους τους πολίτες.

Ο κ. Σκουρλέτης, υπογράμμισε πως το ασφαλιστικό πρέπει να αναμορφωθεί και να χαρακτηρίζεται από λογική αλληλεγγύης, ενώ αναγνώρισε ότι θα υπάρξει μείωση των συντάξεων, αλλά κλιμακωτά, με στόχο πάντως την προστασία όσων παίρνουν κάτω από 1000 ευρώ.

Υποστήριξε πως μέσα στο επτάμηνο της διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ υπήρξαν αποτελέσματα για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, ενώ για τις 100 δόσεις και τις αλλαγές που θα γίνουν με κριτήριο την κατοχή περιουσίας 150.000 ευρώ, σημείωσε ότι θα πρέπει η εγκύκλιος να αντιμετωπίσει όλα τα προβλήματα και να είναι ευέλικτη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα