Κλινική της Κωνσταντινούπολης απέκρυψε 115 εγκυμοσύνες έφηβων κοριτσιών

Νέο σκάνδαλο ξέσπασε στην Τουρκία, καθώς όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Hürriyet, η πανεπιστημιακή κλινική της Κωνσταντινούπολης  Süleyman, απέκρυψε από τις αρχές πάνω από 100 εγκυμοσύνες έφηβων κοριτσιών.

Φυσικά, οι τούρκικες αρχές δεν άφησαν ούτε λεπτό να περάσει από την στιγμή που το δημοσίευμα ήρθε στο φως, και ανακοίνωσαν ότι ξεκίνησαν σήμερα έρευνες περί του θέματος.

Πιο συγκεκριμένα, η κλινική δεν ανέφερε ότι παρείχε φροντίδα σε 115 έφηβες που πήγαν να γεννήσουν. Από την 1η Ιανουαρίου ως την 9η Μαϊου του 2017, τα 38 από τα 115 κορίτσια ήταν ηλικίας 15 ετών και τα 39 ήταν από την Συρία. Ο υπουργός Yγείας Αχμέτ Ντεμιρτζάν, μιλώντας στο CNN Turk δήλωσε ότι, «Πρόκειται για μια απαράδεκτη κατάσταση» ενώ επιβεβαίωσε ότι τα συμπεράσματα θα δημοσιευθούν.

Σύμφωνα με την Hürriyet, η διοίκηση του νοσοκομείου απέλυσε έναν υπάλληλο όταν μίλησε σε έναν εισαγγελέα σχετικά με την κατάσταση.

Το συγκεκριμένο σκάνδαλο, ενδέχεται να «βγάλει» στην επιφάνεια για μια ακόμη φορά τον σκοταδισμό που επικρατεί στην γειτονική χώρα ενώ αναμένονται σχόλια του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα