Κλοπ: Σερ Άλεξ… ο Τζον Λένον του ποδοσφαίρου

Δεν έχει κόμπλεξ, εκφράζει τις σκέψεις του δίχως φόβο, αλλά με πολύ πάθος, είναι πετυχημένος και… παρ’ ότι κάθεται στον πάγκο της Λίβερπουλ, είναι φανατικός θαυμαστής του θεμέλιου λίθου της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

Ο Γιούργκεν Κλοπ συμπλήρωσε 100 μέρες στον πάγκο της Λίβερπουλ και προκειμένου να το… γιορτάσει, αποφάσισε να εκφράσει τα συναισθήματά του, αποθεώνοντας – κυριολεκτικά – τη ζωντανή ιστορία των «κόκκινων διαβόλων». Ο Γερμανός τεχνικός δήλωσε, δίχως κανέναν ενδοιασμό, ότι ο Σερ Άλεξ είναι ο Τζον Λένον του ποδοσφαίρου!

Ο Κλοπ μίλησε για τον Φέργκιουσον στα βρετανικά ΜΜΕ, λέγοντας πως για εκείνον, θα είναι πάντα ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο. «Αποτελεί απόλαυση για μένα να μιλάω μαζί του. Χρειάζομαι δέκα λεπτά για να καταλάβω τη γλώσσα που χρησιμοποιεί, αλλά μετά είμαστε οκ», δήλωσε χαριτολογώντας.

«Είναι ο Τζον Λένον του ποδοσφαίρου. Τρέφω μεγάλο θαυμασμό για εκείνον, διότι όσα έκανε στη διάρκεια της καριέρας του, είναι σχεδόν απίθανο να τα καταφέρει άλλος προπονητής», τόνισε με μεγάλο ενθουσιασμό, σαν να αναφερόταν στο προπονητικό του μέντορα. Και δεν αποκλείεται ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, να είναι ο μέντορας, η πηγή έμπνευσης έστω, του Γιούργκεν Κλοπ, καθώς ο Γερμανός ακολούθησε ένα ανάλογο μοντέλο, κτίζοντας από το μηδέν μία υπέροχη ομάδα, που σήμερα πρωταγωνιστεί τόσο στη Γερμανία, όσο και στα ευρωπαϊκά κύπελλα, την Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Στην Ελλάδα βέβαια, ανάλογο σκηνικό ούτε να το… σκεφτούμε δεν τολμούμε. Φανταστείτε τον προπονητή του Ολυμπιακού ή του Παναθηναϊκού, να αποθεώνει κάποιον πρώην ή νυν αντίπαλο. Την επόμενη μέρα θα έφευγε με τις… κλωτσιές. Όμως τι ξέρουν αυτοί οι Άγγλοι και οι Γερμανοί; Μήπως παρουσιάζουν τα καλύτερα πρωταθλήματα και τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο; Όχι βέβαια. Εδώ στην Ελλάδα τα γνωρίζουμε και είμαστε οι καλύτεροι σε όλα…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα