Κολοβέτσιος: «Δεν θα συμβιβαστούμε με μία καλή πορεία»

Για τις υψηλές επιδιώξεις της ΑΕΚ μίλησε ο αμυντικός των «κιτρινόμαυρων», Δημήτρης Κολοβέτσιος, λέγοντας πως η ομάδα του δεν πρόκειται να συμβιβαστεί με μία καλή πορεία, αλλά θα κάνει πρωταθλητισμό.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην εφημερίδα «SportDay»:
«Από την αρχή της χρονιάς ξέραμε ότι βασικός στόχος μας ήταν να βγάλουμε την ομάδα στη Super League. Καλώς ή κακώς, όμως, στην ΑΕΚ δεν αρκεί να παίζει στη μεγάλη κατηγορία, αλλά να κάνει πρωταθλητισμό. Είναι στο DNA της αυτό. Πιστεύω ότι κατά τη διάρκεια της σεζόν δείξαμε ότι μπορούμε να παίξουμε πολύ καλό ποδόσφαιρο. Όχι ανάλογο της κατηγορίας στην οποία αγωνιζόμαστε, αλλά πολύ καλύτερο και από ομάδες της Super League. Και για μένα είναι η μεγαλύτερη παρακαταθήκη που κρατάμε για τη χρονιά που τελειώνει. Και λέω τελειώνει, γιατί ακόμα δεν εκπληρώθηκαν όλοι οι στόχοι. Δεν φτάνει στην ΑΕΚ απλά η εξασφάλιση της ανόδου. Είναι υποχρέωσή μας να κατακτήσουμε την πρώτη θέση, γιατί όπως είπα και πριν, η ΑΕΚ είναι… αναγκασμένη να κάνει πρωταθλητισμό.

Φέτος ξεκίνησε να χτίζεται ένας κορμός με Έλληνες και ξένους παίκτες, που κατά τη γνώμη μου είναι υψηλού επιπέδου. Με τους ποδοσφαιριστές που θα φέρει η διοίκηση και το υπάρχον υλικό, πιστεύω ότι έχουμε τη δυνατότητα να κυνηγήσουμε το πρωτάθλημα, γιατί δεν θα πρέπει να συμβιβαστούμε απλώς με μία καλή πορεία. Αυτό δεν θα αρμόζει στην ΑΕΚ.

Σαφώς η χειρότερη στιγμή είναι το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Έπρεπε να κρατήσουμε για 4 λεπτά και δυστυχώς δεχθήκαμε ένα γκολ, όπως το δεχθήκαμε και χάσαμε την πρόκριση. Καλύτερη νομίζω πως ήταν η νίκη-πρόκριση με τον Ατρόμητο όπου δώσαμε τα διαπιστευτήριά μας σε όλο το φίλαθλο κοινό της Ελλάδας και αποδείξαμε πως είμαστε κάτι περισσότερο από ομάδα της Football League.

Ανεξάρτητα με τη θέση που έπαιζε ο κάθε παίκτης, ο προπονητής μάς έκανε συνεχώς παρατηρήσεις και ζητούσε βελτίωση στη λεπτομέρεια. Δεν του έφτανε το καλό. Ήθελε το τέλειο. Γι’ αυτό τόσο εγώ όσο και όλα τα παιδιά, αισθανόμαστε ότι συνεχώς γινόμασταν καλύτεροι. Είναι μεγάλη τύχη για την ομάδα που έχει έναν προπονητή-άνθρωπο σαν τον Δέλλα στις τάξεις της. Πιστεύω ότι ο κόουτς είναι ο μεγαλύτερος παράγοντας αυτής της πορείας και του οφείλουμε πολλά. Μας πέρασε τη φιλοσοφία του, που ήταν άκρως επιθετική και ταιριάζει απόλυτα στο DNA της ομάδας».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα