Κοντονής: «Καταφύγιο νομιμότητας η ΕΕΑ»

Τη νέα σύνθεση της ΕΕΑ με πρόεδρο τον Κωνσταντίνο Παπαλάκη, παρουσίασε την Τετάρτη, 3/6, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, μαζί με τον Γ.Γ.Α, Ιούλιο Συναδινό

Ο υφυπουργός έδειξε ιδιαίτερα ικανοποιημένος με την τάχιστη έναρξη εργασιών της νέας διεύθυνσης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και στην ομιλία του τόνισε:

«Είμαστε εδώ για να επιβεβαιώσουμε τη βούληση και την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να κατοχυρώσει με όλα τα πρόσφορα μέσα, την προάσπιση της ισονομίας, της δικαιοσύνης και εν τέλει της ανάπτυξης του ελληνικού αθλητισμού. Οι πρωτοβουλίες της ηγεσίας του Υπουργείου με πρώτο κρίκο της αλυσίδας, την ψήφιση του νόμου για την αντιμετώπιση της βίας, κλιμακώνονται με πολλά βήματα, τα οποία επιγραμματικά συνοψίζω.

Αναμόρφωση του τακτικού προϋπολογισμού προς όφελος των δημοσίων υποδομών.

Ενίσχυση του προγράμματος άσκησης για όλους με διπλασιασμό των πόρων.

Ανασύσταση του ελεγκτικού συμβουλίου.

Διαχειριστικό και Οικονομικό έλεγχο σε όλες τις ομοσπονδίες και τα αθλητικά κέντρα.

Επεξεργασία του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων.

Δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας καταγραφής των αθλητικών φορέων.

Σχέδιο αξιολόγησης των αθλητικών ομοσπονδιών με ποιοτικά και μετρήσιμα κριτήρια.

Παράλληλα δρομολογούνται μια σειρά από μέτρα τα οποία άμεσα θα σας ανακοινωθούν.

Η νέα διοίκηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού συνιστά ένα ακόμη «όπλο» της έννομης τάξης για την προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος. Να είστε σίγουροι ότι η επιστημονική επάρκεια, η προσωπικότητα και η αξιοσύνη εκάστου των νέων μελών που αποτελούν την Επιτροπή είναι και η καλύτερη συστατική επιστολή για την καλύτερη και αποδοτικότερη επιτυχία του έργου της.

Από τη μεριά μου σας δηλώνω υπεύθυνα ότι η ανεξαρτησία της θα είναι δεδομένη, όπως δεδομένη θα είναι και η βούληση όλων μας για εφαρμογή των νόμων. Υστερόβουλες αναγνώσεις και παρερμηνείες, πιέσεις σκοπιμότητας, ύποπτες κινήσεις, εξυπηρετήσεις παντός είδους θα μας βρουν κατηγορηματικά και αδιαπραγμάτευτα, αντίθετους.

Μια κυβέρνηση χωρίς εξαρτήσεις παραδίδει στην αθλητική κοινωνία μία επιτροπή χωρίς δεσμεύσεις, παρά μόνο αυτής της συμμόρφωσης με το νόμο και την εξυπηρέτηση της ισότητας, της αμεροληψίας, της δικαιοσύνης.Ο ελληνικός επαγγελματικός αθλητισμός και οι Έλληνες φίλαθλοι, προσβλέπουν στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και την ίδια την επιτροπή ως καταφύγιο νομιμότητας. Ως πρωταρχική ελπίδα τήρησης και επιβολής των συνταγματικών επιταγών και των κανόνων δικαίου.

Απευθυνόμενος προς τα μέλη της επιτροπής δεν έχω να κάνω ούτε παραινέσεις, ούτε προτροπές. Σας καλώ όμως να κάνετε πράξη το πάγιο αίτημα όλων των πολιτών για δικαιοσύνη και ισονομία.

Τέλος στους εκπροσώπους των ΜΜΕ θα ήθελα να ζητήσω το συστηματικό έλεγχο χωρίς εξαρτήσεις. Διότι, πολύ καλά γνωρίζετε ότι, όπου υπάρχουν εξαρτήσεις και ο έλεγχος γίνεται γράμμα κενού περιεχομένου. Ας συναισθανθούμε όλοι, ότι η προώθηση του μερικού συμφέροντος και της προσωπικής ιδιοτέλειας, υπονομεύει την κοινωνική σταθερότητα, υποσκάπτει την πίστη στη δικαιοσύνη και την ισονομία. Αρχές που διασφαλίζουν τη δημοκρατική λειτουργία μιας κοινωνίας. Αρχές που διασφαλίζουν την ίδια τη δημοκρατία”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα